Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Debakel Slovana v Prahe! Inkasoval aj v presilovke o dvoch hráčov
Zdielať na

Debakel Slovana v Prahe! Inkasoval aj v presilovke o dvoch hráčov

PRAHA / Hokejistom Slovana Bratislava absolútne nevyšiel nedeľňajší duel Kontinentálnej hokejovej ligy s HC Lev Praha, keď na ľade súpera prehrali vysoko 0:7.

Český účastník nadnárodnej súťaže zdolal slovenského len druhýkrát v histórii a vrátil mu prehru 2:5 z úvodu sezóny. Zo všetkých doterajších bývalých federálnych derby v KHL malo nedeľňajšie v Holešoviciach najjednoznačnejší priebeh. Slovan mal opäť v Prahe početnú divácku podporu, ale herne tisícky fanúšikov sklamal.

Súboj ovplyvnil rýchly gól domácich. Už v 60. sekunde otvoril skóre po presnej prihrávke Thörnberga voľný Sekáč. V 4. min mohol vyrovnať Vondrka, ale netrafil odkrytú domácu bránku. Lev bol aktívnejším tímom, Slovan mal problémy s prechodom do útoku. V 16. min upravil na 2:0 Novotný, ktorý sa potom presadil aj v 25. min. Slovan síce v druhej časti hry zlepšil výkon, ale smerom dopredu bol bezzubý. V 34. min tečoval Řepík pred bránkou strelu Nakládala - 4:0. Bratislavčania boli akoby v rozklade, čo sa ukázalo v 37. min. V oslabení troch proti piatim ušiel obrane "belasých" Vrána a presnou strelou do ľavého horného rohu nedal Janusovi žiadnu šancu. V úvode tretej tretiny pridali hráči Leva ďalšie dva presné zásahy. Pražania kontrolovali hru a nepúšťali Slovan k výraznejšej možnosti aspoň skorigovať výsledok.

Bratislavčania sa v domácej Slovnaft Arene najbližšie predstavia po reprezentačno-vianočnej prestávke 27. decembra v stretnutí proti Nižnekamsku. "Belasým" v tabuľke Západnej konferencie naďalej patrí 13. priečka, v 36 zápasoch získali 44 bodov. Na ôsme miesto Lokomotivu Jaroslavľ, ktoré zaručuje účasť v play-off, majú 11-bodové manko.

Kontinentálna hokejová liga:

Lev Praha - Slovan Bratislava 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Góly: 1. Sekáč (Thörnberg, O. Němec), 16. J. Novotný (Mäenpää), 25. J. Novotný (Azevedo), 34. Řepík (Nakládal, Matai), 37. P. Vrána (Jaakola), 42. Oystrick (Mäenpää, Thörnberg), 43. Ševc (Cingel, Řepík)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Sjöqvist (Švéd.), Sergejev - Lazarev, Otmachov (všetci Rus.), 12 864 divákov

Lev Praha: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Oystrick, O. Němec, Jaakola, O’Byrne, J. Mikuš, Nakládal - Azevedo, J. Novotný, Ullström - Sekáč, Zackrisson, Thörnberg - Ridderwall, P. Vrána, Klepiš - Matai, Cingel, Řepík
Slovan: Janus - Škoula, Sigalet, V. Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, J. Brejčák - Miklík, Bližňák, Vondrka - Radivojevič, Ölvecký, Bartovič - Šatan, A. Šťastný, L. Hudáček - T. Mikúš, Matoušek, Bakoš

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

KHL: HC LEV vs Slovan Bratislava

sita, LEV Praha-Slovan

Súvisiace články