Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovan nezopakoval výkon proti Jaroslavľu, prehral po nájazdoch
Zdielať na

Slovan nezopakoval výkon proti Jaroslavľu, prehral po nájazdoch

BRATISLAVA / Hráči Slovana Bratislava prehrali v pondelkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na domácom ľade s ruským tímom Atlant Mytišči 1:2 po sam. nájazdoch.

Belasí figurujú v tabuľke Západnej konferencie na 13. mieste, keď v 34 dueloch nazbierali 41 bodov.

Slovan viedol presilovkovým gólom kapitána Bartoviča z 10. min, na ktorý o dve minúty neskôr odpovedall Batyršin. V zostávajúcom priebehu riadneho hracieho času ani v predĺžení už gól nepadol a v nájazdooch rozhodol o triumfe hostí I. Radulov. Belasí s Atlantom stratili v KHL prvé dva body, keďže v tejto sezóne uspeli v Mytiščiach 1:0 a v predchádzajúcom ročníku vyhrali u súpera 2:0 a doma 3:2.

Pre zverencov Rostislava Čadu išlo posledný zo štyroch duelov počas domácej série. Najbližšie sa Slovan predstaví v piatok 13. decembra o 16.00 h v Moskve proti CSKA, o dva dni neskôr nastúpi v Prahe proti HC Lev.

Kontinentálna hokejová liga:

Slovan Bratislava - Atlant Mytišči 1:2 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 10. Bartovič (L. Hudáček, V. Mihálik) - 12. Batyršin (Gluchov, Konstantin Koľcov), rozhodujúci sam. nájazd I. Radulov
Vylúčení: 7:7 na 2 min, navyše: Sošnikov (Atlant) 5+DKZ za napdnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ravodin, Romasko - Zacharenkov, Sadovnikov (všetci Rus.), 10 055 divákov

Slovan: Janus - Škoula, Sersen, V. Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, J. Brejčák - Miklík, Bližňák, Vondrka - Radivojevič, Ölvecký, Bartovič - Šatan, A. Šťastný, L. Hudáček - Daňo, Matoušek, M. Bakoš
Atlant: Galimov - Novopašin, Batyršin, Rukavišnikov, A. Petrov, Aťušov, Dyblenko, Velikov - Gluchov, Kablukov, Konstantin Koľcov - Haataja, Engqvist, Michnov - Arťuchin, Trubačiov, I. Radulov - Sošnikov, Kadejkin, Šmeľov - od 41. min A. Ševčenko

Prvú vážnejšiu šancu mal v 4. min Vondrka, ale s jeho pokusom z ľavého kruhu si poradil gólman Galimov. V závere 8. min unikal domáci kapitán Bartovič, ktorého nedovolene zastavil Velikov a v presilovke otvoril skóre práve Bartovič, keď do bránky súpera usmernil strelu L. Hudáčka. Vzápätí mohli skórovať aj Daňo a A. Šťastný, no Galimov tentokrát nezaváhal. V 12. min prenikol do útočného pásma hosťujúci Batyršin a nečakanou strelou prekonal Janusa - 1:1. Potom sa do brejku dostal I. Radulov, no gólman Slovana si s jeho nájazdom poradil. Slovan bol v úvodnom dejstve strelecky aktívnejší (13:4), ale z tejto prevahy vyťažili len jeden gól.

Na začiatku II. tretiny Bartovič trafil spoza kruhu len do lapačky Galimova. Hostia potom mali krátku presilovku o dvoch korčuliarov, v ktorej si nevypracovali šancu. Neskôr sa do seba pustili J. Brejčák s Arťuchinom a obaja si odsedeli kompletný dvojminútový trest. V polovici duelu trafil A. Šťastný žŕdku bránky Atlantu. Slovan potom hral dlhú päťminútovú presilovku, počas nej mal celé dve minúty výhodu o dvoch korčuliarov, ale skóre sa nemenilo. Ešte pred druhou sirénou sa museli domáci brániť trom presilovkám súpera, ale Janus aj s pomocou obrancov neinkasoval.

V úvode tretej časti preveril Janusovu pozornosť Michnov a na opačnej strane vyskúšal Galimova od modrej čiary obranca Škoula. Gól mal na hokejke v 51. min I. Radulov, no domáci brankár si poradil. V záverečnej desaťminútovke Slovan nevyužil štvorminútovú početnú výhodu, najviac zaujala strela Sersena do lapačky Galimova, či neúspešný brejk Šmeľova.

Duel dospel do predĺženia, v ktorom síce mali viac šancí hostia, ale nepodarilo sa im prekonať Janusa. V nájazdoch roozhodol o triumfe hostí I. Radulov.

Milan Bartovič (kapitán Slovana): "Hrali sme štyri presilovky, mali sme tam dať viac ako jeden gól. Napokon to bolo do konca vyrovnané a rozhodli nájazdy. Máme bod, ale mohli sme mať aj viac. Hovorí sa, že ak nedáme gól v dvojnásobnej presilovke, nemôžeme vyhrať. Tam sme mali rozhodnúť."
Michal Vondrka (útočník Slovana): "Zlomový moment bola naša nevyužitá presilovka o dvoch hráčov, ale ešte viac asi moja šanca po Miklíkovej prihrávke v I. tretine. Snáď to nejako napravím v ďalšom zápase. Škoda dlhej presilovky, v ktorej sme mali dosť striel, ale nedali v nej góly."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Slovan-Atlant Mytišči

Súvisiace články