Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šatan zdvihol hlavu! Teší ho pomoc tímu v dôležitých momentoch
Zdielať na

Šatan zdvihol hlavu! Teší ho pomoc tímu v dôležitých momentoch

BRATISLAVA / Hokejový útočník Miroslav Šatan hneď v druhom stretnutí po návrate do Slovana Bratislava ukázal svoju dôležitosť pre tím.

Za stavu 0:2 proti Lokomotivu Jaroslavľ (5:3) stál dvakrát na správnom mieste a dvoma gólmi vyrovnával v druhej tretine na 2:2. Šatan v nedeľu odohral počas 24 striedaní 19:09 min, ďalšie dve sedel na trestnej lavici a zo štyroch striel bol úspešný dvakrát.

Každý je rád, ak strelí po dlhom čase gól. Teším sa, že sa mi to podarilo a nemusel som dlho čakať. Bolo to v momentoch, keď tím potreboval skórovať,“ povedal Miroslav Šatan.

Slovanu nevychádzala hra v úvodnej tretine

Belasí sa museli dlho brániť v početnej nevýhode. Postupne sa hráči dostali do tempa, začali viac bojovať a výsledok v záverečnej tretine otočili troma gólmi. „Dnes rozhodlo, že sme nezabalili zápas. Na začiatku časť mužstva hrala a časť akoby čakala. Od druhej tretiny sa pridali všetci a postupne sme začali otáčať výsledok na našu stranu. V tretej časti hry sme už mali prevahu, prebudili sa aj diváci, ktorí nás tlačili dopredu. Bolo skvelé vidieť hrať celé mužstvo. Je to výborný pocit, keď vyhráme doma pred týmto výborným publikom,“ uviedol Šatan.

Tridsaťdeväťročný krídelník sa už po príchode zo zámoria aklimatizoval. Do Bratislavy pricestoval len v pondelok, v stredu už hral prvý zápas. Jeho výkon stúpa s pribúdajúcimi minútami na ľade. „Na tréningoch sa už cítim lepšie a lepšie. Navyše už spím aj dlhšie, nie iba dve hodiny ako prílete. Som rád, že som dnes bol schopný pomôcť tímu k víťazstvu. Hráč po dlhšej prestávke potrebuje gól či pár nahrávok, aby sa dostal do hernej pohody. Dnes to bol ten zápas, ktorý ukázal, že čas strávený prípravou a trénovaním bol na niečo dobrý,“ tvrdil odchovanec topoľčianskeho hokeja, ktorého po stretnutí vyhlásili za najlepšieho hráča Slovana. Na ľade mu cenu odovzdal reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek. S koučom veľa času na debatu nemal. „Zablahoželal mi. Ani som si neuvedomil, že hráme proti jeho bývalému tímu. Na druhej strane, je reprezentačný tréner, v Slovane sú hráči národného tímu, preto je logické, že bol na zápase,“ uviedol Šatan.
Slovan nastúpil v nedeľu na zápas v špeciálnych fialových dresoch na podporu boja proti onkologickým chorobám u detí. Dresy pôjdu po stretnutí do dražby. „Boli krajšie, ako keby boli ružové,“ zasmial sa Šatan a pokračoval vo vážnejšom duchu: „Bolo to na dobrú vec. Dúfam, že teraz sa pridajú fanúšikovia a pomôžu deťom, ktoré to potrebujú.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Miroslav Šatan

Súvisiace články