Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mountfield zdolal HK Orange 20 až po nájazdoch
Zdielať na

Mountfield zdolal HK Orange 20 až po nájazdoch

Zdroj: Mountfield-HK Orange 20

BRATISLAVA / Mountfield mal proti juniorom dobre rozohratý zápas, po prvej tretine viedol 2:0. Napokon však zvíťazil až po samostatných nájazdoch 4:3, keď rozhodujpci nájazd premenil Beran.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 25. kolo:

HK Orange 20 - MHC Mountfield Martin 3:4 po sam. nájazdoch (0:2, 2:1, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 28. Palovič (Horanský, Kolena), 32. R. Gašpar ml. (Skalický, Dinda), 56. P. Koyš (E. Černák, Kolena), - 1. Važan, 3. M. Beran (Galamboš, I. Ďatelinka), 35. L. Klíma (Rožník), rozhodujúci sam. nájazd M. Beran

Vylúčení: 1:3 na 2 min, navyše: L. Klíma (Martin) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Kacej, Orolin, 265 divákov

Orange 20: R. Sabol - Predajniansky, Palovič, E. Černák, Valjent, Gachulinec, Bačik, Rusina, Dinda - Horanský, Kolena, P. Koyš - Dominik Rehák, Šimun, Minárik - Horvát, Mlynčár, Rzavský - Skalický, R. Gašpar ml., Tibenský
Martin: J. Čech - I. Ďatelinka, Pacalaj, A. Novotný, J. Perniš, Brcko, Fillo - Markovič, Galamboš, Važan - Themár, Beran, Fujerík - Rožník, Pokrivčák, L. Klíma - Šugár, Zlocha ml., J. Cíger

Martin mal vynikajúci vstup do stretnutia. Skóre duelu otvoril už v 29. sekunde Važan, ktorý sa natlačil pred gólmana R. Sabola a poslal puk pod hornú žŕdku. Navyše, v 3. min sa v presilovke dostal k strele spomedzi kruhov M. Beran a pridal druhý presný zásah hostí. V ďalšom priebehu I. tretiny mal najväčšiu šancu Markovič, no jeho blafák zneškodnil brankár HK Orange 20.

Skorigovať sa zverencom trénera Ernesta Bokroša podarilo v 28. min, keď Horanského prihrávka našla Paloviča a ten pred brankárom Čechom nezaváhal - 1:2. Už o minútu neskôr mohli mladíci vyrovnať, ale zblokovaná strela si nenašla cestu do bránky súpera. Druhý gól domáceho kolektívu pridal až v 32. min Gašpar po dravom prieniku Skalického. O tri minúty neskôr už Martin opäť viedol, delovka L. Klímu skončila až za Sabolom - 2:3.

V 46. min mal veľkú šancu vyrovnať Tibenský, no puk poslal po individuálnej akcii len do betónov brankára hostí. Predĺženie zariadil v 56. min P. Koyš, ktorý strelou pod hornú žŕdku zúročil tlak pred gólmanom Čechom. V nadstavenom čase sa o víťazovi nerozhodlo a v piatej sérii nájazdov zariadil triumf hostí M. Beran.

Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "Pozitívne je, že už mnoho duelov sme dokázali otočiť. Herne sme okrem úvodu držali so súperom krok. Negatívom bolo, že sme nevyužili päťminútovú presilovku a v nájazdoch len trafili bránku."
Daniel Babka (tréner Martina): "Rýchlo sme viedli 2:0, ale potom sme začali trochu vymýšľať. V ďalšom priebehu sme prišli o troch hráčov, jeden sa nechal nezmyselne vylúčiť do konca duelu a dvaja sa zranili. Z pohľadu fyzických síl sme sa potom trápili. V nájazdoch sme prejavili väčšiu rutinu. Sme radi za dva body, aj keď sme mohli mať tri."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články