Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chárov gól nestačil, Hossa s Handzušom majú mečbal
Zdielať na

Chárov gól nestačil, Hossa s Handzušom majú mečbal

CHICAGO / Finále Stanley Cupu sa z Bostonu presťahovalo do Chicaga, kde sa v nedeľu nadránom hral piaty zápas vyrovnanej série. Handzuš s Hossom sa ujali vedenia v sérii 3:2, keď zvíťazili v domácom dueli 3:1. Chára síce znižoval na 1:2, ale vyrovnať sa medveďom nepodarilo, a tak sa už v utorok nadránom môže v Bostone rozhodnúť.

V tomto stretnutí opäť žiaril útočník Patrik Kane, ktorý zaznamenal prvé dva presné zásahy domácich. Oprávnene sa o chicagskej United Centre hovorí ako o House of Kane.

Na gól čakali diváci do 18. minúty, keď za Raskov chrbát dorazil strelu Johnnyho Oduyu. V druhej tretine zasa v 26. minúte zblízka bekhendom zvýšil skóre na rozdiel dvoch gólov.

V tretej časti v 44. minúte trafil presne Chára a Bostonu v závere vlial nádej na zvrat. V záverečných minútach mohli hostia všetko staviť na hru bez brankára, no "jastrabi" gólom Davea Bollanda do prázdnej bránky upravili na konečných 3:1.

Slovenskí hokejisti v službách Chicaga Michal Handzuš a Marián Hossa sa bodovo nepresadili. Zápas však nedohrali dvaja elitní útočníci oboch tímov. Pre zdravotné problémy museli odstúpiť Jonathan Toews i Patrice Bergeron. Kapitán domácich Toews súboj dosledoval z lavičky, Bergerona museli previezť na pozorovanie do nemocnice.

CHICAGO - BOSTON 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) v sérii 3:2

Góly: 18. Kane (Oduya, Toews), 26. Kane (Bickell, Toews), 60. Bolland - 44. Chara (Krejčí, Lučič)

Súvisiace články