Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Chára (36) vzbudzuje rešpekt, Chicago našlo na neho recept
Zdielať na

Chára (36) vzbudzuje rešpekt, Chicago našlo na neho recept

BOSTON / Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára je najvyťaženejším hráčom z kádrov finalistov Stanleyho pohára.

V doterajšom priebehu play-off odkorčuľoval v každom zápase v priemere bez jednej sekundy tridsať minút. Viac priestoru na ľade (31:37 min) dostal vo vyraďovacej časti NHL iba Ryan Suter z Minnesoty, ktorý však hral len päť duelov. Chára má na svojom konte štyrikrát viac zápasov. Z kádrov finalistov sa k najvyššiemu mužovi NHL približujú iba Duncan Keith z Chicaga (27:33 min) a Dennis Seidenberg z Bostonu (26:34).

"Neviem, či mu venujeme väčšiu pozornosť, rešpekt alebo niečo iné. Určite hráva množstvo času, chodí na ľad proti najlepším hráčom mužstiev. Našich hráčov však nenabádame, aby sa mu vyhýbali. Pre všetkých je výzva, aby sa cez neho dostali," povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville.

Chára najvyťaženejším hráčom Bruins

Chára odkorčuľoval v úvodnom zápase finálovej série, ktorý mal tri predĺženia, 45:05 min, v druhom jeho čas na ľade bol 30:58, v treťom 25:47 a vo štvrtom 28:15 min. Hráči Chicaga sa dokázali proti kapitánovi Bruins výraznejšie presadiť až vo štvrtom súboji série. "Vieme, že nastupujeme väčšinou proti prvému útoku súpera a Chárovi v obrane. V play-off sa nepozeráme, kto proti nám stojí. Keby sme išli do súboja s Chárom bojazlivo, potom nikdy nedáme gól," povedal na tlačovej konferencii po zápase podľa nhlmedia.com Patrick Kane.

Trenčiansky rodák nazbieral v stredu tri mínusové body. Na jeho konto pribudli aj dve asistencie. Napriek všetkým vyhláseniam sú v tíme Blackhawks obozretní a uznávajú kvality Cháru. "Je skutočne skvelý. Patrí mu uznanie za jeho hru. Vďaka svojej výške a rukám dokáže pokryť veľký priestor," tvrdí Patrick Kane.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články