Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chára (36) zarába milióny, do práce chodí na bicykli
Zdielať na

Chára (36) zarába milióny, do práce chodí na bicykli

BOSTON / Obranca Bostonu Bruins Zdeno Chára zarobí v tejto sezóne v zámorskej NHL 6 miliónov dolárov. Mohol by mať auto, aké si zmyslí, prednosť však dáva bicyklu.

Zdena Cháru v Bostone milujú! Dokázali to aj fanúšikovia, ktorí čakali po zápase so Chicagom pred hokejovou arénou TD Garden. Práve neďaleko nej kapitán Bostonu býva, a tak na kratšiu vzdialenosť volí radšej bicykel.

Nemá na to parametre

Niet divu, Chára je totiž vášnivý cyklista. Už niekoľkokrát absolvoval aj trať najpopulárnejších cyklistických pretekov Tour de France. 34-ročný obranca by však hokejku za bicykel nemenil. "Nemám na to parametre. Myslím si, že keď má niekto viac ako dva metre, má problémy s aerodynamikou. V kopcoch by hrala úlohu váha, na špičkovú úroveň by som sa nedostal," povedal Chára po tom, čo absolvoval preteky okolo Hradce Králové v roku 2011. 

V lete najazdí 3 - 4 tisíc kilometrov

Slovenský obor zvykne v lete najazdiť tri až štyri tisíc kilometrov. Dokonca si párkrát zatrénoval s Velitsovcami a Saganom. "Párkrát som bol na tréningu cyklistov trenčianskej Dukly aj s Velitsovcami či Saganom, ale mám aj veľa hokejových povinností, takže často sa na takýto tréning nedostanem. No keď je čas, idem," dodal. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články