Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pohár konfederácií: Po prestrelke do semifinále aj Taliani
Zdielať na

Pohár konfederácií: Po prestrelke do semifinále aj Taliani

RECIFE / Spoločne s Brazíliou postúpili do semifinále Pohára konfederácií FIFA z A-skupiny aj futbalisti Talianska.

Squadra Azzurra v súboji s Japonskom otočili vývoj stretnutia a zvíťazili v Recife 4:3. Reprezentanti Japonska už spoločne s Mexikom do semifinále postúpiť nemôžu.

A-skupina – 2. kolo:

Taliansko - Japonsko 4:3 (1:2)
Góly: 41. De Rossi, 50. Učida (vlastný), 52. Balotelli (11 m), 86. Giovinco - 21. Honda (11 m), 33. Kagawa, 69. Okazaki. Rozhodoval: Abal (Arg.), ŽK: Buffon, De Rossi - Hasebe, Konno.     

Taliansko: Buffon - Maggio (59. Abate), Barzagli, Chiellini, De Sciglio - Motolivio, Pirlo, De Rossi - Aquilani (30. Giovinco), Giaccherini (68. Marchisio) - Balotelli
Japonsko: Kawašima - Učida (73. Sakai), Jošida, Konno, Nagatomo - Okazaki, Hasebe (90.Nakamura), Honda, Endo, Kagawa - Maeda (79. Havenaar)

Vo svižnom stretnutí hrali dôležitú úlohu štandardné situácie. Aktívnejší Japonci sa ujali vedenia po prísne nariadenej penalte, keď Buffon zastavil Okazakiho. Honda sa z bieleho bodu nemýlil. V 33. minúta ázijskí futbalisti zvolili netradičnú rozohrávku rohového kopu a Kagawa poslal z otočky odrazenú loptu k ľavej Buffonej žrdi. Taliani v závere polčasu po rohovom kope znížili zásluhou hlavičky De Rossiho a v nadstavenom čase mieril Giaccherini do žrde.

Po zmene strán vybehla vymenená squadra. V 50. minúte Giaccherini servíroval prihrávku pred prázdnu bránu Balotellimu, ale vracajúci sa Učida si v sklze zrazil loptu do vlastnej siete. O tri minúty už bolo 3:2 pre Taliansko, keď Balotelli skóroval z pokutového kopu. Japonci odpovedali po priamom kope v 69. minúte, center Enda poslal hlavou do siete Okazaki - 3:3. V dramatickom závere mali  Japonci viac síl. Boli blízko ku gólu najmä v 82. minúte, ale Okazaki mieril do žrde a Kagawova dorážka hlavou sa odrazila od brvna smerom hore. Udrelo na opačnej strane. De Rossi ponúkol krásnu prihrávku do šestnástky Marchisiovi, ktorý našiel striedajúceho Giovinca a ten si otvoril gólový účet v reprezentácii.

Cesare Prandelli, tréner Talianska: "Dnes večer sme sa skutočne, ale skutočne trápili. Musíme si ešte zvyknúť na tunajšie podnebie, pretože to je skutočne náročné... Ale páčilo sa mi, ako sme sa vytrápili. Keď sme prehrávali 0:2, tak sme nevedeli, čo by sme mali hrať. Nemôžme byť so sebou spokojní, ale túžili sme zvíťaziť. Na konci nám však chýbala energia."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Taliansko-Japonsko

Súvisiace články