Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Pohár konfederácií: Nigéria podľa očakávania deklasovala Tahiti
Zdielať na

Pohár konfederácií: Nigéria podľa očakávania deklasovala Tahiti

BELO HORIZONTE / Futbalisti Nigérie v súlade so všeobecnými očakávaniami vstúpili v pondelok do diania v základnej B-skupine na Pohári konfederácií 2013 v Brazílii suverénnym triumfom nad výberom Tahiti.

V Belo Horizonte si africkí zástupcovia na tejto generálke budúcoročných MS poradili s exotickým súperom presvedčivo 6:1 (3:0). Troma gólmi sa blysol 22-ročný Nnamdi Oduamadi, ktorý je z Interu Miláno na hosťovaní vo Varese.

Na Estadio Mineirao viedli zverenci Stephena Okechukwuho Keshiho už na sklonku úvodnej polhodiny 3:0, ale akoby sa nechali ukolísať takýmto vývojom. V 54. min znížil Jonathan Tehau, keď 30-ročný brankár a zároveň kapitán Nigérijčanov Vincent Enyema z Lille podcenil rohový kop Maramu Vahiruu, čoskoro však práve J. Tehau nechtiac našiel vlastnú sieť a favorit od stavu 4:1 pridal ešte dva presné zásahy.

Nigéria figuruje na 31. priečke v renkingu krajín podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), Tahiti je na 138. mieste.

Už v nedeľu úradujúci majstri sveta aj Európy Španieli zvíťazili v rovnakej skupine nad Uruguajčanmi 2:1. Druhá várka zápasov je na programe vo štvrtok 20. júna - Španielsko nastúpi proti Tahiti a Uruguaj si zmeria sily s Nigériou.

Výsledok - B-skupina:

Tahiti - Nigéria 1:6 (0:3)
Góly: 54. J. Tehau - 10., 26. a 76. Oduamadi, 5. a 80. Elderson Echiéjilé, 69. J. Tehau (vlastný), ŽK: 41. Omeruo (Nigéria), rozhodoval: Joel António Aguilar Chicas (Salv.)

Tahiti: Samin - Ludivion, Vallar (54. Faatiarau), J. Tehau - V. Simon (78. Lemaire), Bourebare, Caroine, Aitamai - M. Vahirua (69. Atani), A. Tehau, Chong Hue
Nigéria: Eneyama - Ambrose, Oboabona, Omeruo (74. Egwuekwe), Elderson Echiéjilé - Ogude, Obi Mikel, Sunday Mba (57. Ugochukwu) - Oduamadi, Ujah (52. Ideye), Musa

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita - Pohár konfederácií, Nigéria-Tahiti

Súvisiace články