Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Neymar strojcom víťazstva Brazílie nad Mexikom
Zdielať na

Neymar strojcom víťazstva Brazílie nad Mexikom

FORTALEZA / Futbalisti Brazílie zvíťazili v stredajšom stretnutí A-skupiny v rámci Pohára konfederácií FIFA vo Fortaleze nad Mexikom 2:0.

Skóre duelu otvoril v 9. min útočník Neymar, keď zužitkoval center Daniho Alvesa. Poistku pridal v nadstavenom čase striedajúci Jô po prihrávke Neymara. Obhajca prvenstva dosiahol v druhom zápase druhé víťazstvo, predtým zdolal Japonsko rozdielom triedy 3:0. Mexičania majú na konte dve prehry. Najbližší duel odohrajú zverenci trénera Luiza Felipeho Scolariho v sobotu 22. júna v Salvadore proti Taliansku, Mexiko si v ten istý deň v Belo Horizonte zmeria sily s Japonskom.

Výsledok - Pohár konfederácií FIFA, A-skupina (Fortaleza):

Brazília - Mexiko 2:0 (1:0)
Góly: 9. Neymar, 90.+ Jô, rozhodoval: Webb (Angl.)

Brazília: Júlio César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Luiz Gustavo, Oscar (62. Hernanes), Paulinho - Neymar, Hulk (78. Lucas Moura), Fred (82. Jô)
Mexiko: Mexiko: Corona - Mier, F. Rodríguez, Moreno, J. Torres Nilo (70. Barrera) - Flores (58. H. Herrera), Salcido, Torrado (88. R. Jiménez), Guardado, G. dos Santos - J. Hernández

Brazílčania začali aktívne, v 4. min odkopol v päťke pred Fredom v poslednej chvíli Torres Nilo. O tri minúty neskôr Hulk vypálil zvnútra pokutového územia, jeho strelu však Mexičania zblokovali. V 9. min centroval z pravej strany Dani Alves, lopta sa dostala k voľnému Neymarovi a volejom z hranice šestnástky rozjasal divákov na Estádio Castelao vo Fortaleze. "Kanárici" boli pri chuti, v 14. min takmer zvýšil na 2:0 Alves, ale jeho lišiacky pokus Corona s námahou vytlačil na roh. Osmelili sa aj Mexičania, v 16. min preletela Mierova strela tesne vedľa pravej žrde bránky Júlia Césara. Po úvodných dvadsiatich minútach tempo hry upadlo a do konca prvého polčasu sa nič vážnejšie nestalo.

V 47. min zahrávali Brazílčania voľný kop, Thiago Silva síce rozvlnil sieť, no gól neplatil pre postavenie mimo hry. V 55. min Neymar uvoľnil na ľavej strane pokutového územia Hulka, útočník Zenitu Petrohrad mieril vedľa pravej žrde. Hneď nato presvišťala popri tej istej žrdi aj Neymarova strela. Asi o desať minút mali Brazílčania ďalšiu príležitosť, s loptou sa vybral dopredu Paulinho, na hranici šestnástky posunul Neymarovi, ktorého jedovatú strelu vyrazil Corona na rohový kop. V 82. min nevyužil Andrés Guardado šancu na vyrovnanie. Neymar sa v závere individuálne presadil na ľavej strane pokutového územia, poslal spätnú prihrávku na Jôa, ktorý pohodlne stanovil konečné skóre.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Brazília-Mexiko

Súvisiace články