Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zranený Hossa nenastúpil, Boston otočil finále Stanley Cupu
Zdielať na

Zranený Hossa nenastúpil, Boston otočil finále Stanley Cupu

BOSTON / Tretí finálový zápas pri priebežnom stave 1:1 tradične býva kľúčovým - až v 21 prípadoch z 25 sa v minulosti stalo, že Stanley Cup získal víťaz práve tretieho duelu.

Slovenský hokejista Marián Hossa vypadol na poslednú chvíľu zo zostavy Chicaga pre pondelkové tretie finále Stanleyho pohára na ľade Bostonu. Pri rozcvičke ho trafil puk a musel na zašívanie do nemocnice. Hossu v zostave nahradil Ben Smith.

Dnes prišli tie rozhodujúce momenty v druhej časti hry, keď sa v 23. minúte presadil Daniel Paille štvrtým gólom v play off. Na konečných 2:0 zvyšoval v 35. minúte Patrice Bergeron, po výbornej prihrávke Jágra a predtým aj Cháru.
Zdeno Chára už tradične odohral skvelý duel a veľkým dielom sa pričinil o druhú finálovú výhru, keď strávil na ľade vyše 25 minút, zaznamenal asistenciu, tri bodyčeky a v závere s prehľadom zvládol aj potýčku. Zato iný pohľad na tento duel bude mať Michal Handzuš. Za necelých dvanásť minút prehral všetky vhadzovania!

Medzi tri hviezdy zápasu sa dostali brankár Rask a strelci gólov Bergeron a Paille.

Výsledok tretieho finále Stanleyho pohára v hokeji (hrá sa na štyri víťazstvá):

Boston Bruins - Chicago Blackhawks 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) - stav série: 2:1
Góly: 23. Paille (Kelly, Seguin), 35. P. Bergeron (Jágr, CHÁRA)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: 60. Marchand - 60. Shaw obaja na 5 min za bitku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rooney, Watson - B. Murphy, Heyer, 17 565 divákov.

Boston: Rask - Chára, Seidenberg, Boychuk, Ference, Krug, McQuaid - Horton, Krejčí, Lucic - Jágr, Marchand, P. Bergeron - Paille, Kelly, Seguin - Daugaviňš, Peverley, S. Thornton
Chicago: Crawford - Keith, Seabrook, Hjalmarsson, Oduya, Leddy, Rozsíval - Frolík, Toews, Kruger - P. Kane, Handzuš, Saad - B. Smith, Bolland, Sharp - Stalberg, Shaw, Bickell

 

Claude Julien (tréner Bostonu): "Absencia Mariána Hossa v zostave Chicaga nás prekvapila. Ak mám byť úprimný, nemenili sme pre ňu našu hru. Náš herný plán nie je založený na bránení jedného hráča. Dnes bola dôležitá naša úspešná presilovka s gólom na 2:0. Využitie presiloviek a ubránenie oslabení je v dnešnom hokeji dôležité. Pre nás je dôležité, aby sme hrali v tejto časti sezóny najlepší hokej. Musíme v ďalšom súboji nadviazať na posledný výkon a odstrániť niektoré menšie chybičky."
Joel Quenneville (tréner Chicaga): "Po predzápasovej rozcvičke sme sa museli rýchlo rozhodnúť o Mariánovi Hossovi. Dúfame, že bude pripravený na ďalší zápas. Jeho strata sa prejavila na našom tíme. V tejto sérii je minimum čistých šancí, padá málo gólov. Naši strelci čelia jednému z najlepších brankárov v lige. Dnes sme mu to urobili trocha jednoduchšie, keďže sme sa netlačili pred bránku. Je dôležité, kto dá ako prvý gól, aj keď to v prvých súbojoch tak nevyzeralo. Trápime sa v presilovkách, dnes neboli z našej strany dobré."
Tuukka Rask (brankár Bostonu): "Dosiahli sme veľké víťazstvo. Teraz si ho poriadne užijeme a od zajtrajšieho rána sa začíname sústrediť na ďalší zápas. Potrebujeme zlepšiť niektoré veci a hrať ešte lepšie ako dnes. Chicago určite nebude chcieť odísť bez víťazstva, my však chceme zvýšiť vedenie v sérii."
Patrice Bergeron (útočník Bostonu): "Pri góle v presilovke som dostal skvelú prihrávku od Jágra a snažil som sa len umiestniť puk do odkrytej časti bránky. Vedel som, že tá prihrávka príde, ale netušil som, že bude taká prudká. Vďaka Bohu, že som trafil presne. Myslím, že sme odohrali dobrý zápas. Musíme však zlepšiť ešte úvod, súpera v ňom viac zatlačiť. Po góle na 1:0 sme potom odvádzali výbornú prácu."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články