Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Boston vyrovnal sériu s Chicagom po góle v predĺžení
Zdielať na

Boston vyrovnal sériu s Chicagom po góle v predĺžení

CHICAGO / Hokejisti Bostonu vyhrali v druhom finále Stanleyho pohára na ľade Chicaga 2:1 po predĺžení a vyrovnali stav série na 1:1.

Aj druhý duel medzi oboma finalistami sa rozhodol v nadstavenom čase, v 74. min ho ukončil Daniel Paille. Séria sa teraz sťahuje do Bostonu, zápas číslo tri sa hrá v pondelok 17. júna o 20.00 h miestneho času (2.00 SEČ už v utorok). V sobotu sa z tria Slovákov tešil v United Centre kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorý v zápase odkorčuľoval bez dvoch sekúnd 31 minút. Počas pobytu na ľade dvakrát ohrozil domácu bránku a rozdal dva bodyčeky. Michal Handzuš rozšíril bodové konto o jednu asistenciu, odohral 15:24 min a mal 58-percentnú úspešnosť na vhadzovaniach. Marián Hossa bol so siedmimi streleckými pokusmi najaktívnejším v zápase, ale na tohtoročný finálový gól stále čaká. Na ľade strávil 23:39 min.

Boston nastúpil napokon aj s Nathanom Hortonom, ktorý dostal od lekárov zelenú. Útočník Bruins má zranené rameno, ale vďaka injekciám mohol posilniť najproduktívnejší útok svojho tímu. Od úvodu sa hralo vo veľkom tempe, hra sa prelievala zo strany na stranu. Defenzívy naplno pracovali a veľké šance sa objavovali sporadicky. V 7. min zlomil pri pokuse ohroziť domácu bránku Dennis Seidenberg hokejku a z rýchleho brejku nebezpečne pálil Patrick Kane. Boston potom prežil oslabenie pri vylúčení Andrewa Ferencea, pri ktorom mal veľkú šancu Patrick Sharp. Na opačnej strane pohrozil Jaromír Jágr. Chicago malo duel pod kontrolou a bolo v jeho prvej polovici aktívnejším tímom. Brankár Rask mal plné ruky práce. V 12. min už nestačil na dorážku Sharpa. Pre útočníka Chicaga to bol deviaty gól v tohtoročnom play-off a je najlepším kanonierom vyraďovacej fázy. Boston za rozbehnutými domácimi nestíhal a úvodné dejstvo prehral na strely 4:19. V druhej polovici prvej tretiny neohrozil priamou strelou ani raz bránku Coreyho Crawforda.

Bruins sa postupne dostávali do zápasu, ale tempo hry naďalej diktovalo Chicago. Blackhawks boli smerom dopredu nebezpeční, ale mali veľké problémy prekonať Raska. Od polovice súboja sa hra vyrovnávala. Pomohla k tomu aj situácia z 35. min, Daniel Paille vykorčuľoval s pukom spoza bránky a jeho strelu dorazil do siete Chris Kelly. Bruins zrazu ožili a v 39. min pri vlastnom oslabení trafil Brad Marchand konštrukciu bránky. Hostia mali v tretej časti častejšie puk a viac práce mal Corey Crawford. Obrany však dominovali, útočníci mali minimum času na streľbu a čisté šance nebolo vidieť.

Zápas dospel opäť do predĺženia, ktoré malo strhujúce tempo. Bruins sa snažili o časté zakončenie, strieľali z každej pozície. V 62. min trafil Jágr len hornú žŕdku, na opačnej strane sa pokúsil rovnako ako prvý zápas rozhodnúť Andrew Shaw. Boston napokon zvýšenú aktivitu premenil na úspech, súboj rozhodol v 74. min tretím gólom v play-off Daniel Paille.

Výsledok sobotňajšieho druhého finále hokejového Stanleyho pohára (hrá sa na štyri víťazstvá):

Chicago - Boston 1:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1) - stav série: 1:1
Góly: 12. Sharp (P. Kane, HANDZUŠ) - 35. Kelly (Paille), 74. Paille (Seguin, McQuaid)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: O´Halloran, McCauley - Sharrers, Racicot, 22 154 divákov.

Chicago: Crawford - Keith, Seabrook, Hjalmarsson, Oduya, Leddy, Rozsíval - Marián Hossa, Toews, Saad - P. Kane, Handzuš, Sharp - Frolík, Kruger, Bollig - Bolland, Shaw, Bickell
Boston: Rask - Boychuk, Ference, Seidenberg, Chára, Krug, McQuaid - Jágr, Marchand, P. Bergeron - Horton, Krejčí, Lucic - Peverley, Seguin, Daugaviňš - Paille, Kelly, S. Thornton

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

sita

sita

sita

Súvisiace články