Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hossa (34) i Jágr (41) stále čakajú vo finále na góly
Zdielať na

Hossa (34) i Jágr (41) stále čakajú vo finále na góly

CHICAGO / Hokejový útočník Marián Hossa z Chicaga Blackhawks stále čaká na prvý gól vo finálovej série Stanleyho pohára.

Trenčiansky odchovanec je aktívny, v prvých dvoch súbojoch série proti Bostonu ohrozil bránku Bruins celkovo sedemnásťkrát. V sobotu sa mu v 13. min podarilo dostať puk za chrbát brankára Tuukku Raska, rozhodcovia však gól neuznali. Po akcii Jonathana Toewsa bol puk v bránkovisku a Rask sa ho snažil prikryť ľavým betónom, keď mu ho Hossa vypichol a dostal do siete. Arbitri však už predtým zapískali a po konzultáciách s videorozhodcom v Toronte napokon gól neuznali.

"Bojoval som o priestor pred bránkou a zrazu som videl voľný puk. Snažil som sa ho hokejkou zasiahnuť. Prešiel bránkovou čiarou a rozhodca mi potom povedal, že už predtým zapískal. Nepočul som však žiadne zapískanie. V hale bol veľký hluk a je možné, že predtým zapískal. Rozhodcovia gól neuznali a my sme to museli akceptovať. Škoda, mohli sme vyhrávať 2:0," uviedol pre ESPN po zápase Marián Hossa.

Chicago malo výborný vstup do stretnutia

Vďaka korčuľovaniu a aktívnej hre bolo lepším tímom. Z tlaku však vyťažilo len jeden gól. Od druhej tretiny sa začal preberať aj Boston, v 35. min vyrovnal a potom už bol lepším tímom. Bruins o vyrovnaní série na 1:1 rozhodli v predĺžení. "Nebolo to o hre Bostonu. Bolo to o nás. Všetci cítime, že sme prestali korčuľovať, chýbala nám rýchlosť, čo je naša najväčšia prednosť," tvrdil Hossa.

Medzi najvyťažovanejších hráčov zápas patril obranca Bruins Zdeno Chára. Zámorské médiá si všimli, že v predchádzajúcom súboji s pribúdajúcim časom predĺženia jeho čas na ľade klesal. V sobotu odohral bez dvoch sekúnd 31 minút a bol oporou defenzívy Bruins. "Všetci sme boli nadšení, keď sa podarilo Paillemu skórovať. V tíme vypukla veľká radosť. Najmä v predĺžení sme si vytvorili viacero dobrých šancí," uviedol Zdeno Chára.

V drese Bostonu sa strelecky trápi Jaromír Jágr

Čech neskóroval ani v osemnástom zápase play-off 2013, v sobotu trafil v predĺžení v druhej minúte žrďku bránky. Celkovo na presný zásah vo vyraďovacej časti NHL čaká už 27 duelov. "Chcel som pomôcť tímu, aby sme vyhrali. Bola by to úľave, ale teraz to už nevadí. Uspeli sme, čo je hlavné. Nemám s tým problém, že nedávam góly, keď vyhrávame. Bolo by to smutné, keby sme prehrali. Hokej je aj o milimetroch," tvrdil  Jágr, ktorý o svojom streleckom trápení už vtipkuje. V sobotu sa snažil českým novinárom vysvetliť, prečo trénuje po nociach. "Pretože v bránke nie sú žiadni gólmani a môžem dať nejaký gól. To je ten jediný dôvod. Teraz už o tom viete," smial sa podľa Jágr.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články