Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pražský Lev lanári Jágra s Eliášom, Červenkovi núkajú milióny
Zdielať na

Pražský Lev lanári Jágra s Eliášom, Červenkovi núkajú milióny

PRAHA / Najväčšie české hokejové hviezdy ako Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, Marek Židlický či Roman Červenka sa pokúša lanáriť český účastník KHL HC Lev Praha.

"S Jaromírom Jágrom sme boli v určitom kontakte a aj rokovania na nejakej úrovni prebehli. Ďalej to ale budeme riešiť po sezóne hlavne prostredníctvom jeho agenta," povedal pre idnes.cz Jiří Nikodým zo Športového holdingu Praha, ktorý HC Lev vlastní. "Židlický a Eliáš zatiaľ nedali jasné stanovisko, ale asi budú chcieť zostať v zámorí."

Najreálnejšie sa zdalo angažovanie útočníka Romana Červenku, ktorý už za pražský tím hral počas výluky v NHL. Podľa Nikodýma mu HC Lev ponúkol plat 2,5 miliónov eur (65 miliónov korún) ročne. "Lenže z Petrohradu dostal ponuku na 4 milióny a tak sa logicky rozhodol pre ruský klub," uviedol Nikodým. Úlohu v tomto smere vraj zohralo aj to, že v Rusku sa platí daň vo výške 13 percent, v Česku je to 40.

Lev neuspel ani pri "lovení" útočníka Tomáša Vincoura, ktorému sa v NHL skončila zmluva. Ponúkal mu 700 tisíc dolárov (14 miliónov korún).

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články