Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bývalý tréner SR Hanlon bude trénovať Bielorusov
Zdielať na

Bývalý tréner SR Hanlon bude trénovať Bielorusov

Zdroj: tasr

MINSK / Bývalý kouč Slovenska Glen Hanlon sa vracia na lavičku bieloruskej hokejovej reprezentácie.

Kanaďan podľa predsedu Bieloruskej hokejovej federácie Jevgenija Vorsina už predbežne súhlasil so zmluvou.

"Otázka o príchode Glena Hanlona na bieloruskú lavičku je už prakticky vyriešená. Ostáva dotiahnuť ešte niektoré otázky, najmä detaily pobytu trénera v našej krajine. Ďalšie podrobnosti oznámime neskôr," povedal pre Tut.by Vorsin. Hanlon viedol Slovensko na MS 2010 a 2011. Bielorusko bude organizátorom MS 2014.

Vo východoeurópskej krajine hľadajú nástupcu Skabelku

Ktorý pri tíme skončil po neúspešných majstrovstvách sveta 2013. Na bieloruskej lavičke Skabelka spolupracoval so Slovákom Ľubomírom Pokovičom. Päťdesiatšesťročný Hanlon už Bielorusov v minulosti viedol. V roku 2006 s nimi obsadil na šampionáte v Rige 6. miesto, čo je ich historicky najlepší výsledok. S národným tímom Bieloruska potom spolupracoval aj v ďalších rokoch. Kanaďan sa po pôsobení na Slovensku z rodinných dôvodov vrátil do Vancouveru a posledné dva roky pracoval ako asistent v juniorskom tíme Giants. "Chcel som zostať pri hokeji aj po návrate do Vancouveru. Boli to pre mňa produktívne roky. Mal som mnoho času na získanie nových vedomostí, pracoval som navyše s mladými hráčmi. V súčasnosti som pripravený na novú výzvu. Čo sa týka Bieloruska, rád sa podelím o názory na hokej v tejto krásnej krajine. Zatiaľ však nebudem hovoriť o nijakom obchodnom spojení mojej trénerskej profesie s profesionálnym športom," povedal nedávno pre Pressbol Hanlon.

Bielorusi na majstrovstvách sveta 2013 v Štokholme zdolali len Slovincov a v základnej skupine obsadili 7. miesto, celkovo im patrila 14. priečka. Pred šampionátom mali jednu istotu, že z elitnej kategórie ako organizátor budúcoročného svetového šampionátu nevypadnú.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články