Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hanlon miešal formácie, Slováci proti Česku s Cibákom
Zdielať na

Hanlon miešal formácie, Slováci proti Česku s Cibákom

Zdroj: sita - Glen Hanlon na lavičke Slovenska počas MS

Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká v piatok večer prvý duel v kvalifikačnej E-skupine proti Česku, ktorý môže veľa napovedať o možnostiach výberu organizátorskej krajiny postúpiť do štvrťfinále.

Slováci v ňom nastúpia už aj s útočníkom Martinom Cibákom, ktorého vedenie dopíše na súpisku.

Pre trénera Glena Hanlona to bude úvodný súťažný zápas pri slovenskom výbere proti Čechom. Atmosféru derby už zažil, bolo to však v rámci prípravy na MS 2010 pred rokom v apríli v Prostějove. Kým vtedy išlo len o to, aby čo najlepšie poskladal tím pre svetový šampionát, teraz pôjde o veľa. Ak Slováci nad odvekým rivalom nezvíťazia, budú mať už len teoretickú šancu na postup do vyraďovacej časti. Aj preto už piatkový duel možno označiť za prvý „vyraďovací“ pre slovenské mužstvo.

Doteraz sme utrpeli dve prehry, no na každú z nich sa dá pozerať inak. Proti Nemecku sme si vytvorili množstvo šancí, no problém bol v zakončení. V zápase proti Rusku hrali dobre obaja súperi, bol to omnoho náročnejší duel. Veľmi sa na zápas s Českom teším. Chlapci sú po dni späť a rovnako sú plní očakávania z tohto stretnutia. Ja som v štvrtok sledoval bratislavské zápasy a v nich našich súperov v kvalifikačnej skupine,“ povedal po štvrtkovom tréningu tréner Glen Hanlon a na margo najbližšieho súpera tímu SR pokračoval: „Česi majú dobrý tím a ukázali to v základnej skupine.“

Pred zápasom proti Česku tréneri opäť trochu premiešali zloženie útočných formácií. Demitra trénoval s Gáboríkom a Zedníkom, Handzuš s krídlami Mariánom Hossom a Bartečkom, Stümpel so Šatanom a Nagyom. Obranné dvojice zostali bez zmien.

Zmeny v útokoch nenastali preto, že niekto hral zle. Vyžiadala si to situácia a naše taktické zámery, ktoré chceme v súboji proti Česku realizovať. Už je načase, aby sa na našu stranu priklonilo aj šťastie, pretože šancí sme si vytvorili dosť, ale chýbalo nám práve šťastie pri zakončení,“ doplnil tréner Hanlon.

Súvisiace články