Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jurčo a Tatar víťazstvo od zisku Calderovho pohára
Zdielať na

Jurčo a Tatar víťazstvo od zisku Calderovho pohára

GRAND RAPIDS / Hokejistov Grand Rapids Griffins Tomáša Tatara a Tomáša Jurča delí so spoluhráčmi už iba jedno víťazstvo od zisku Calderovho pohára za triumf v zámorskej AHL.

Griffins vyhrali stredajší tretí súboj finálovej série AHL nad Syracuse Crunch 4:2 a v sérii na štyri víťazstvá vedú 3:0. Prvú šancu na titul majú v piatok. Grand Rapids doteraz Calderov pohár nezískalo.

Po dvoch domácich prehrách začalo Syracuse aktívne a prvýkrát sa v sérii dostalo do vedenia, keď Petra Mrázka prekonal Richard Pánik. Pre martinského odchovanca to bol šiesty presný zásah v play-off. V 23. min sa však presadil na opačnej strane Tatar a trinástym gólom vo vyraďovacej časti potvrdil svoju líderskú pozíciu v tabuľke strelcov v play-off AHL. O necelé tri minúty už domáci viedli, ale hostia dokázali ešte v druhej tretine vyrovnať. V tretej dvadsaťminútovke mal veľkú šancu rozhodnúť Jurčo, ale neuspel. Necelých 5 minút pred koncom sa však presadil Jan Muršak a potom skóroval ešte kapitán Griffins Jeff Hoggan.

Tomáša Tatara po zápase vyhlásili za jeho tretiu hviezdu.

Brankára Cedricka Desjardinsa ohrozil celkovo päťkrát. Tri strelecké pokusy mal Jurčo, rovnako aj Pánik, ktorý si pripísal dva mínusové body.

Výsledok - finále hokejovej AHL:

Grand Rapids - Syracuse 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) - stav série: 3:0

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články