Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovan je nepredajný! Sto miliónov bude primálo
Zdielať na

Slovan je nepredajný! Sto miliónov bude primálo

BRATISLAVA / Bratislavský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy HC Slovan pred svojou druhou sezónou v expandujúcej nadnárodnej súťaži zvýši svoj rozpočet, ktorý sa v jeho prvom ročníku pohyboval na úrovni 10 miliónov eur.

"Vyzerá to, že po úspešnej premiére v KHL ho zvýšime o 500-tisíc až jeden milión,“ cituje denník SME generálneho manažéra klubu Maroša Krajčiho. Medzi hráčmi so zmluvami nefiguruje meno obrancu Ivana Švarného. "Skončil sa mu kontrakt. V obrane je už len miesto pre Jonathana Sigaleta, prípadne hráča jeho úrovne. S Kanaďanom sme sa zatiaľ nezhodli na plate. Okrem Miroslava Šatana zostáva ešte jedno miesto pre útočníka,“ doplnil Krajči.

HC Slovan Bratislava po premiérovej sezóne v KHL ocenila odborná porota a spotrebitelia cenou Superbrands Slovakia 2013. Ide o celosvetovo najuznávanejší fungujúci program hodnotenia značiek. "Slovan nie je na predaj. Len tak odhadom má podľa mňa hodnotu vyše 100 miliónov eur," poznamenal Krajči.

Slovan nepočíta s Kytnárom, Lipiansky smeruje k trénerom

Účastník Kontinentálnej hokejovej ligy HC Slovan pred svojou druhou sezónou v expandujúcej nadnárodnej súťaži pristúpil k niekoľkým zmenám v kádri.

"Ivanovi Švarnému sa skončil kontrakt. V obrane je už len miesto pre Jonathana Sigaleta, prípadne hráča jeho úrovne. Zatiaľ sme sa nezhodli na plate. Marek Svatoš skončil, s Milanom Kytnárom už nepočítame a Lipianskeho by sme už chceli zapracovať do trénerského stavu Slovana,“ uviedol pre denník SME generálny manažér klubu Maroš Krajči.

Konrád si hľadá nový tím

Platnú zmluvu s klubom má náhradný brankár Branislav Konrád, ale hľadá si iné pôsobisko. Slovan k Jaroslavovi Janusovi nedávno získal českého gólmana Miroslava Kopřivu, ešte pred ním jeho krajana do obrany Martina Škoulu. "Chceli by sme predĺžiť zmluvu aj s Miroslavom Šatanom, ale s ním je to vždy beh na dlhé trate - počítam, že definitívu sa dozvieme až niekedy v auguste. Robíme všetko pre to, aby bol silnejší než vlani. Chceme sa výraznejšie presadiť v play-off," doplnil Krajči.

Hráči HC Slovan Bratislava so zmluvami:

Brankári: Jaroslav Janus, Miroslav Kopřiva
Obrancovia: Michal Sersen, Ján Tabaček, Vladimír Mihálik, Martin Štajnoch, Tomáš Mojžíš, Ivan Ďatelinka, Martin Škoula, Ján Brejčák
Útočníci: Michel Miklík, Michal Vondrka, Mário Bližňák, Milan Bartovič, Roman Kukumberg, Libor Hudáček, Marko Daňo, Juraj Mikúš, Martin Bakoš, Peter Ölvecký, Andrej Šťastný

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, HC Slovan Bratislava v KHL

Súvisiace články