Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bližňáka (26) presun do prvého útoku prekvapil aj potešil
Zdielať na

Bližňáka (26) presun do prvého útoku prekvapil aj potešil

HELSINKI / Hokejový útočník Mário Bližňák napokon začne 77. svetový šampionát v Helsinkách ako center prvého slovenského útoku.

Na základe slov i doterajšej prípravy sa zdalo, že bude korčuľovať vo formácii s Michelom Miklíkom a Tomášom Záborským, na štvrtkovom záverečnom tréningu pred turnajom však nastala zmena. Bližňák sa presunul medzi Tomáša Kopeckého s Brankom Radivojevičom, kde nahradil Romana Kukumberga.

Tréner mi to oznámil pred tréningom na mítingu. Trochu ma to prekvapilo, ale zasa na druhej strane sa niečo dalo čakať. Potešilo ma, že som v tejto formácii. Budem sa snažiť chalanom rozdávať puky, hrať zozadu, aby mali priestor vpredu,“ povedal po tréningu Mário Bližňák.

Dvadsaťšesťročný center verí, že sa bude dariť celému útoku

S Radivojevičom už hral vlani počas prípravy. Na prvom tréningu to ešte nebolo úplne ono. „Ľad nebol ideálny, trochu nám puky odskakovali. Myslím si, že nám to pôjde dobre,“ tvrdil Mário Bližňák.

Hokejista bratislavského Slovana zažil atmosféru svetového šampionátu v Helsinkách už vlani. Tlak z postu v prvej formácii nepociťuje a chce sa snažiť o svoju hru. „Hral som prvú päťku v Slovane aj v minulosti v Sparte, nemám dôvod byť nervózny. Chcem pomôcť mužstvu k úspechu,“ tvrdí slovenský reprezentant.

Slováci začnú účinkovanie na majstrovstvách sveta v piatok proti Francúzsku. S rovnakým súperom hrali aj vlani, v skupine ho po boji zdolali 5:4. „Bude to pre nás dôležitý zápas, od neho bude záležať, ako sa odrazíme do turnaja. Francúzi budú nepríjemní, veľmi dobre korčuľujú, mnohí hrajú na severe Európy. Vlani mali dobré presilovky, musíme sa na nich dobre pripraviť. Treba hrať zodpovedne zozadu celých 60 minút,“ uviedol Bližňák.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články