Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gáboríka čaká operácia, do Fínska nepríde!
Zdielať na

Gáboríka čaká operácia, do Fínska nepríde!

COLUMBUS / Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík sa nezúčastní na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta vo Fínsku a Švédsku.

Definitíva padla po stredajších vyšetreniach u špecialistu v zámorí. Krídelník Columbusu má problémy s brušným svalstvom a musí sa podrobiť operácii. Z tohto dôvodu nebude môcť nastúpiť ani na svetovom šampionáte, ktorý sa v piatok začína v Helsinkách a Štokholme.

"Marián pociťoval v závere sezóny bolesti. Po výstupnej prehliadke a ďalších následných vyšetreniach sme sa rozhodli, že operácia je najlepšou voľbou pre rýchle a úplné uzdravenie," uviedol na klubovom webe Blue Jackets prezident pre hokejové operácie John Davidson. Po operácii čaká Gáboríka troj až štvortýždňová rekonvalescencia.

V účasť Gáboríka na svetovom šampionáte dúfali fanúšikovia i reprezentačný kormidelník Vladimír Vůjtek, ktorému by sa elitný zakončovateľ do tímu veľmi zišiel. Trenčiansky odchovanec strelil v skrátenej sezóne NHL 2013 dvanásť gólov a na ďalších pätnásť prihrával v 47 stretnutiach za Columbus a New York Rangers.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Gáborík vs San Jose

Súvisiace články