Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sekera a Kopecký sa pripojili k reprezentácii SR
Zdielať na

Sekera a Kopecký sa pripojili k reprezentácii SR

Zdroj: sita, Tomáš Kopecký v drese Slovenska

HELSINKI / Slovenská hokejová reprezentácia pricestovala v stredu krátko pred 14.15 miestneho času do dejiska majstrovstiev sveta.

Do Helsínk odcestoval s tímom z Viedne aj obranca Buffala Sabres Andrej Sekera, ktorý počkal na letisku Schwechat na výpravu po prílete zo zámoria. Bojnický rodák má za sebou cestu z Buffala cez Toronto do Viedne a potom do Helsínk. Pri lete zo zámoria si pospal i pozrel film. Klubovú sezónu, v ktorej sa Sabres nepodarilo postúpiť do play-off, už hodil za hlavu. "Skončila sa pre mňa posledným zápasom, už sa k nej netreba vracať. Nehrali sme ako tím dobre. Rád som prišiel reprezentovať, chcem podať čo najlepšie výkony, napraviť si chuť a pomôcť chalanom. Budem sa im to snažiť na ľade nekaziť a spríjemňovať im na ňom život. Verím, že to bude aj opačne," poznamenal dobre naladený Andrej Sekera.

Dvadsaťšesťročný obranca by mal byť oporou defenzívy

Tréner Vladimír Vůjtek sa na neho dosť spolieha. Práve obranné rady sú v porovnaní s vlaňajškom poriadne pozmenené a mnohí ich označujú ako výrazne slabšie ako vlani. Hráči i tréneri to však odmietajú. "Verím, že sa nám bude dariť rovnako ako vlani. Na ľade sú vždy piati hráči, každý má nejakú zodpovednosť. Nedá sa hrať na jednotlivcov, treba nastupovať ako tím. Ak sa budeme navzájom podporovať, potom to môže byť v pohode. Na medaily nemyslíme, k nim je cesta ešte veľmi dlhá. My chceme hlavne vyhrať najbližší zápas a potom sa uvidí," doplnil Andrej Sekera.

Na helsinskom letisku Vantaa pri páse s batožinou už čakal slovenskú výpravu jej sprievodca Peter Brüll, slovenský rodák, ktorý už niekoľko rokov žije vo fínskom hlavnom meste. Po niekoľkominútovom presune autobusom do hotela Sokos Flamingo si hráči pochutnali na obede v tamojšej reštaurácii. Na ňom už nechýbala ďalšia zo zámorských posíl - útočník Floridy Panthers Tomáš Kopecký, ktorý priletel okolo poludnia zo zámoria cez Frankfurt.

Cestovanie sa snažil prispôsobiť časovému posunu

Aby bol po prílete čo najmenej unavený. Kopecký sa tešil najmä na večerný tréning od 19.15 h miestneho času (18.15 SELČ) v tréningovej hale Hartwall Areny. Trenčiansky odchovanec dohrával sezónu s problémami v oblasti ramena. Zámorský klub ho napokon na šampionát uvoľnil. "Mám veľmi dobré vzťahy s generálnym manažérom. Povedal mi, že sám najlepšie poznám svoje telo a viem, či môžem alebo nemôžem ísť. Rozhodol som sa prísť k reprezentácii," povedal po prílete do Helsínk Tomáš Kopecký.

Doterajšiu prípravu národného tímu sledoval len prostredníctvom internetu. S niektorými hráčmi sa v Helsinkách stretne vôbec prvýkrát. Vlani zažil tridsaťjedenročný útočník striebornú šampionátovú radosť a podobnú by privítal aj tentoraz. Sám však vie, že zopakovať vlaňajší úspech bude náročné. "Hneď prvý zápas hráme s Francúzmi a dobre si pamätám, ako nás vlani potrápili. Pre nás bude každý duel na majstrovstvách sveta náročný. Osobne si dávam len najvyššie ciele a štvrťfinále by som chcel uhrať. Postup do vyraďovacej fázy bude úspechom. Štvrťfinále je potom už len hop alebo trop, je to o jednom zápase. Celý šampionát sa rozhodne práve v tejto fáze," doplnil Tomáš Kopecký.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články