Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Sýkorov gól zlomil zápas, pobavil aj Vůjtka
Zdielať na

VIDEO: Sýkorov gól zlomil zápas, pobavil aj Vůjtka

PRAHA / Slovenská hokejová reprezentácia po skoro šiestich rokoch vyhrala v Prahe a vo štvrtok v rámci Euro Hockey Challenge zdolala vo štvrtok domáci výber Česka 3:2.

Zlomovým okamihom súboja bol gól Jána Sýkoru. Premiérový presný zásah v reprezentácii dosiahol Banskobystričan vďaka svojej šikovnosti i dravosti. Za bránkou si položil puk na čepeľ a efektným spôsobom zasunul na štýl Mikaela Granlunda puk za Kovářa, ktorý skôr čakal prihrávku. Slováci znížili na 1:2 a ožili.

"Pred zápasom som si vravel, že chcem dať gól. Išiel som cielene za bránku, vyskúšal som to a padlo mi to do siete. Už som dal v zápasoch tri alebo štyri podobné góly," uviedol Ján Sýkora, ktorý krátko po stretnutí dúfal, že mu niektorý zo spoluhráčov odložil puk. Jeho gól pobavil aj trénera Vladimíra Vůjtka. Dvadsaťdvaročný útočník priznal, že si počas prvej prestávky vypočuli so spoluhráčmi v kabíne aj prísnejšie slová. "Prvú tretinu sme hrali kŕčovito, po góle sme sa rozbehli, začali sme byť aj častejšie pri puku. Dovtedy nám utekal, všetko sa odrážalo k Čechom," povedal Sýkora. O nomináciu na svetový šampionát bude tvrdo bojovať až do konca a verí, že vo výbere pre Helsinki nebude chýbať. "Je to však pre mňa ešte veľmi ďaleko," doplnil.

Víťazný gól si pripísal Michel Miklík

Krídelník bratislavského Slovana sa presadil v 54. min z pravého kruhu na vhadzovanie. "Z každého gólu mám radosť, a keď je víťazný, tak dvojnásobnú," priznal Miklík a rozhovoril sa aj o zápase: "Prvá tretina nebola z našej strany dobrá, mali sme čo zlepšovať. Sme spokojní, že sme otočili vývoj. Niečo podobné ako v prvej tretine by sa nám nemalo stávať. Môžeme len ďakovať Rasťovi Staňovi, že rozdiel nebol väčší. V ďalších zápasoch musíme začínať podobne, ako sme tento končili. Teším sa z každého gólu."

Slováci sa s Čechmi opäť stretnú v sobotu 20. apríla v Bratislave.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Sýkorov gól

Súvisiace články