Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kapitán priviedol tím k víťazstvu, rameno otestoval i Sersen
Zdielať na

Kapitán priviedol tím k víťazstvu, rameno otestoval i Sersen

Zdroj: sita - Miroslav Šatan v Prahe

PRAHA / Hokejový útočník Miroslav Šatan odohral vo štvrtok v pražskej Tipsport Arene prvý duel od 3. novembra 2012. V drese slovenskej reprezentácie sa vo štvrtok tešil z víťazstva 3:2 nad českým výberom.

Pre Šatana to bol zároveň test, ako bude jeho telo reagovať na zápasovú záťaž. Medzistavcovú platničku v dolnej časti krčnej chrbtice si zranil v rovnakej hale v klubovom drese Slovana Bratislava v súboji Kontinentálnej hokejovej ligy proti HC Lev. Od zranenia absolvoval viacero lekárskych vyšetrení, ale liečba a konsolidácia poranenej platničky napriek časovému odstupu od úrazu dlho neprebiehala tak, aby mu umožnila bezpečný návrat na ľad v plnom zaťažení. Dočkal sa až vo štvrtok.

"Výpadok som síce pociťoval, ale po dlhej prestávke je to celkom dobré. V hale sa mi ťažšie dýchalo, keďže bolo teplo. Na prvý zápas po dlhej prestávke to bolo celkom dobré," povedal Miroslav Šatan.

Proti Čechom nastúpil s kapitánskym céčkom

Na ľad vykorčuľoval vo formácii so spoluhráčmi zo Slovana Romanom Kukumbergom a Liborom Hudáčkom. Útok bol aktívny, ale jeho hráči sa strelecky nepresadili. Šatan hral so špeciálnym "nákrčníkom", ktorý mu podľa jeho slov pri hre neprekážal. Slováci nezačali s Čechmi ideálne, v prvej tretine sa nechali zatlačiť do defenzívy. "Mali sme slabší úvod. Od začiatku bolo vysoké tempo, Česi mali viac z hry a čakalo sa, kedy dajú gól. Postupne sme zlepšili hru a v tretej tretine sa nám podarilo otočiť vývoj, s čím sme spokojní. Po predchádzajúcich prehrách mužstvu tento výsledok pomôže aj psychicky," tvrdil Šatan.

Rodák z Topoľčian má po zápase aj šrám v oblasti ramena, kam ho trafil v 22. min po naskočení z trestnej lavice a prečíslení Michal Sersen. "Mám tam modrinu, ale rameno vydržalo," komentoval Šatan. Vo štvrtok hral 158. zápas za Slovensko, chýbať by nemal ani v sobotňajšej odvete s Čechmi v Bratislave. Jedným zo zlomových okamihov súboja bol presný zásah Jána Sýkoru, ktorý nadchol všetkých slovenských fanúšikov. "Dovolil si veľa. Je však mladý a je dobré, že sa o niečo podobné pokúsil a vyšlo mu to," uviedol Šatan.

Medzi vyše 5000 divákmi v Tipsport Arene bolo počuť aj slovenských fanúšikov. V niektorých chvíľach súboja boli hlasnejší ako domáci. Atmosféra sa pozdávala aj dlhoročnému kapitánovi reprezentácie. "Nebolo to, ako keď sme tu hrali so Slovanom v KHL. Na druhej strane to bol priateľský súboj a atmosféra bola celkom dobrá," zhodnotil držiteľ všetkých štyroch slovenských medailí z majstrovstiev sveta.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články