Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Handzuš (36) chce dokázať, že stále patrí do profiligy
Zdielať na

Handzuš (36) chce dokázať, že stále patrí do profiligy

CHICAGO / Slovenský útočník Michal Handzuš po prvoaprílovej výmene zo San Jose do konkurenčného Chicaga v zámorskej hokejovej NHL akoby chytil druhý dych.

Ani v novom pôsobisku síce jeho bodové konto výrazne nenarastá, ale obe strany si pochvaľujú spoluprácu. Skúseného slovenského centra teší najmä skutočnosť, že pravidelne hráva, jeho zamestnávateľa zasa to, že má vo svojom kádri vynikajúceho špecialistu na vhadzovania. Tridsaťšesťročný Banskobystričan má na konte počas celej kariéry už 946 stretnutí v základnej časti kanadsko-americkej profiligy, ale ani táto zápasová porcia mu neumožňuje poľaviť zo svojho prístupu.

"Nezáleží na tom, koľko rokov som odohral v NHL. Vždy musím dokazovať, že sem stále patrím a môžem byť užitočný. Som v tejto lige už dlho. Každý rok je však o tom, že musím opäť a opäť dokazovať, ako viem pomôcť. A po minulej sezóne v San Jose to nie je iné," cituje Michala Handzuša periodikum Chicago Sun-Times.

Majster sveta z Göteborgu 2002

A dvojnásobný strieborný medailista z MS odohral za Chicago v tejto sezóne zatiaľ sedem duelov a pripísal si v nich dve asistencie. Tréner Joel Quenneville však vie, že od "žralokov" získal do svojho mužstva kvalitu. "Michal je prínosom pre náš klub vo viacerých aspektoch. V útoku so Staalbergom a Bickellom si rozumie, celá formácia má potrebné fyzické parametre a dokáže pracovať v útoku aj pred vlastnou bránkou. Cenné sú jeho skúsenosti a vyzerá to tak, že aj po kondičnej stránke je bezchybne pripravený," poznamenal kouč Blackhawks.

Michal Handzuš po odchode zo San Jose nevie jednoznačne určiť, kde sa stala chyba v spojitosti s tohtosezónnym účinkovaním v organizácii Sharks. "Myslím si, že som hral oveľa lepšie, ako ukazuje produktivita. Najmä v úvode skrátenej sezóny mi to celkom šlo, len som nedokázal dať gól a ani body pre tím som akosi nevedel zariadiť. V jednom okamihu sme začali prehrávať a to je dôvod na zmeny. Začalo sa to mnou, chápem rozhodnutie vedenia. Občas jednoducho veci nejdú tak, ako by mali," pokúsil sa o krátku analýzu skúsený slovenský hokejový útočník.

Zmena Handzušovi prospela

Po príchode do Chicaga začal pravidelne hrávať a v ambicióznom tíme má šancu na splnenie sna každého hokejistu - zisk Stanleyho pohára. "Mám veľkú radosť z toho, že opäť pravidelne hrávam. Najkrajšie na tom je, že víťazíme. Je zábava víťaziť, je zábava vôbec hrať a najmä s veľmi dobrými hokejistami. Vôbec sa teraz nemôžem sťažovať," dodal dlhoročný slovenský reprezentant Michal Handzuš.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Handzuš počas tréningu Chicaga

Súvisiace články