Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
To bol záver zápasu! Zvolen vedie 2:1 nad Piešťanmi
Zdielať na

To bol záver zápasu! Zvolen vedie 2:1 nad Piešťanmi

PIEŠŤANY / Hokejisti HKM Zvolen sa ujali v semifinálovej sérii hokejovej Tipsport extraligy proti ŠHK 37 Piešťany vedenia 2:1.

V utorok vyhral tím spod Pustého hradu tretí duel semifinále Slovnaft play-off v kúpeľnom meste 3:2 po samostatných nájazdoch. Domáci boli strelecky síce aktívnejší, ale brankár Marek Šimko bol pre nich dlho veľkou prekážkou. V 28. min otvoril skóre zápasu Zvolenčan Andrej Podkonický, v 46. min vyrovnal Martin Škadra. V závere poslal Piešťany v presilovke do vedenia Samir Saliji, ale 29 sekúnd pred treťou sirénou vyrovnal Ladislav Čierny. Podobne ako v druhom zápase aj v treťom rozhodli o víťazovi až samostatné nájazdy, v ktorých boli tentoraz úspešnejší Zvolenčania. Svoje pokusy premenili Andrej Podkonický i Jaroslav Kalla.

Slovnaft play-off Tipsport extraligy - semifinále - 3. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

ŠHK 37 Piešťany - HKm Zvolen 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 0:1) - stav série: 1:2

Góly: 46. Škadra (Chylo, Mertel), 59. S. Saliji (V. Nemec, R. Filip) - 28. Podkonický (Brabenec, Kalla), 60. L. Čierny (Kalla), rozhodujúci sam. nájazd Podkonický
Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, J. Konc - Gajan, Výleta, 3060 divákov

Piešťany: Tomek - Škadra, Brňák, Drgoň, R. Filip, V. Urban, A. Hruška, A. Kolník, Bučka - S. Saliji, V. Nemec, T. Melichárek - J. Ručkay, Peško, H. Ručkay - Stupka, Mertel, Chylo - Haring, M. Toman, Šišovský
Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Hraško, Hertl, Pichnarčík, J. Mucha, Novajovský - Kalla, Brabenec, Podkonický - P. Zuzin, L. Jurík, Michal Chovan - Škvaridlo, M. Jurík, Čurilla - Puliš, L. Zuzin, Martin Ďaloga - 41. Mahdalík

 

Zápas mal od začiatku pred vypredaným hľadiskom dobré tempo. Obe mužstvá pozorne bránili. V 9. min Melichárek a po ňom Saliji boli v poslednej chvíli vo vyložených šanciach zablokovaní obrancami Zvolena. V 11. min Čurilla v dobrej pozícii nastrelil len Tomeka. Skóre mohol dvakrát otvoriť Henrich Ručkay, avšak brankár Šimko podržal hostí. V prvej prestávke odovzdal prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák riaditeľke Nemocnice Alexandra Wintera výťažok zo stretnutia - šek na dvetisíc eur.
Na začiatku druhej tretiny nevyužili domáci presilovku. V 25. min strieľal najprv Nemec a potom Melichárek, ale znova len do brankára Šimka. V 28. min z nevinnej akcie hostí Brabenec našiel spoza bránky domácich prihrávkou nepokrytého Podkonického a hostia sa ujali vedenia - 0:1. V 32. min nepremenil šancu domáci Peško, keď z kruhov nastrelil hosťujúceho brankára. Vo zvyšných minútach prostrednej časti Zvolenčania pozorne bránili a Piešťanci sa nedokázali gólovo presadiť.

Na začiatku tretej tretiny mal príležitosť hosťujúci Peter Zuzin, ale Tomek jeho strelu betónom vyrazil. V 46. min Chylo pekne nahral puk spoza bránky Škadrovi a ten nekompromisne prekonal Šimka - 1:1. V 55. min nedokázali domáci využiť výhodu o jedného hráča. V 57. min sa ocitol vo veľkej šanci pred bránkou domácich osamotený Brabenec, avšak Tomek ho famózne vychytal. Poldruha minúty pred koncom riadneho hracieho času poslal domácich do vedenia Saliji, keď zo skrumáže dostal puk až za Šimkov chrbát. Rozradostnení Piešťanci nepokryli 29 sekúnd pred koncom Čierneho, ktorý rutinérsky vyrovnal. Stretnutie sa po výsledku 2:2 prehuplo do predĺženia.

V nadstavenom čase hrali obe mužstvá pozorne. V 63. min mal šancu Chylo, avšak strelou švihom neprekonal brankára Šimka. O dve minúty neskôr mohol hosťom zabezpečiť víťazstvo Peter Zuzin, ale blafákom netrafil poodkrytú domácu svätyňu. Predĺženie sa skončilo bez gólov a rozhodovalo sa v samostatných nájazdoch. Za domácich sa nepresadil nijaký hráč, za hostí Podkonický aj Kalla a Zvolenčania sa ujali vedenia v sérii 2:1.

Milan Klement (tréner Piešťan): "Škoda záveru, mali sme urobiť všetko pre to, aby súper nevystrelil na bránku, možno aj za cenu faulu. Celý zápas sme hrali dostatočne aktívne. Okrem záveru tretej tretiny nemôžem hráčom nič vytknúť. Zajtra je nový zápas, začíname od nuly."

Peter Mikula (tréner Zvolena): "V takýchto sériach je tretí duel veľmi dôležitý. Vzali sme si to, co sme doma stratili. Dnešný duel bol o taktike, neotvárali sme hru a nechali tvoriť domácich. Osud zariadil, že sme vyrovnali 29 sekúnd pred koncom a v nájazdoch je to lotéria. Cením si, že sme sa v závere nezložili a zabojovali o víťazstvo."

Súvisiace články