Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Highlight: Piešťany vyrovnali sériu, vo Zvolene zvládli nájazdy
Zdielať na

Highlight: Piešťany vyrovnali sériu, vo Zvolene zvládli nájazdy

Zdroj: sita, Zvolen-Piešťany 2.semifinále play-off

ZVOLEN / Hokejisti ŠHK 37 Piešťany vyrovnali stav semifinálovej série Slovnaft play-off Tipsport extraligy so Zvolenom na 1:1, v sobotu zdolali víťaza základnej časti na jeho ľade 4:3 po samostatných nájazdoch.

Nováčik najvyššej súťaže viedol u favorita 1:0 aj 3:1, víťazstvo mu však zabezpečil až v rozstrele v šiestej sérii Tibor Melichárek. V poradí tretí zápas série sa hrá v utorok 26. marca v Piešťanoch.

Hokej - Tipsport extraliga 2012/2013 - semifinále Slovnaft play-off - druhý zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HKm Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 3:4 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0, 0:1) - stav série: 1:1

Góly: 31. Škvaridlo, 49. Brabenec (Podkonický, P. Zuzin), 55. P. Zuzin (Podkonický, L. Čierny) - 17. V. Nemec (T. Melichárek, Škadra), 34. Haring (Škadra), 48. H. Ručkay, rozhodujúci sam. nájazd T. Melichárek
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc, Kubuš - J. Tvrdoň, M. Valach, 3662 divákov

Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Pichnarčík, J. Mucha, Hraško, Hertl - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, Kalla, Mahdalík (41. Martin Ďaloga) - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga (21. Čurilla)
Piešťany: Tomek - Škadra, Brňák, Drgoň, R. Filip, V. Urban, A. Hruška - S. Saliji, V. Nemec, T. Melichárek - J. Ručkay, Peško, H. Ručkay - Stupka, Mertel, Chylo - Haring, M. Toman, Šišovský

Piešťany boli v prvej tretine po korčuliarskej stránke lepším tímom a premiérovo v sezóne vyhrali nad Zvolenom úvodnú dvadsaťminútovku. Lepšie pritom začali domáci, keď sa po pár sekundách ocitol pred Tomekom produktívny Brabenec, ale neposlal puk do odkrytého priestoru. Na opačnej strane v 2. min preveril Šimka voľný H. Ručkay. Nebezpečná bola aj strela Melichárka v presilovke, či Salijiho dorážka v 9. min. Aktivita hostí slávila úspech v 17. min - po pravej strane sa predral dopredu Melichárek, šikovne poslal puk pred bránku, kde sa presadil pohotový Nemec - 0:1. Zvolenčania mohli vyrovnať a dať súperovi gól do šatne. Desať sekúnd pred klaksónom sa po peknom prieniku Chovana ocitol sám pred Tomekom Škvaridlo, ale neposlal puk za chrbát najlepšieho gólmana extraligy.

V druhej tretine mal možnosť na zvýšenie skóre opäť Nemec v presilovke, po strele Škadru šikovne pred Šimkom tečoval puk, ktorý si však nenašiel cestu medzi žrde. Úspešný potom nebol ani zoči - voči gólmanovi Zvolena Melichárek. V 25. min išiel po chybe Hraška sám na bránku Chylo, ale puk poslal do žŕdky. Až v polovici zápasu domáci hokejisti ožili a viac sa tlačili pred piešťanskú bránku. Táto snaha sa im vyplatila, keď Škvaridlo poslal puk bekhendom pred Tomeka a od korčule Škadru putoval medzi žrde - 1:1. Vyrovnaný stav dlho netrval, pretože Zvolen viac myslel na útočenie a v presilovke zabudol na zadné vrátka. V 34. min unikol od vlastnej modrej Haring a sólo pretavil do vedúceho gólu hostí. Nováčik z Piešťan mohol dokonca zvýšiť na 3:1, ale J. Ručkay v 38. min trafil z ľavého kruhu do žŕdky. Vyrovnať ešte mohol v poslednej sekunde druhej časti zvolenský kapitán Jurík, Tomek si však pokryl priestor pri ľavej žŕdke.

V tretej tretine sa Zvolen snažil vyrovnať, ale nevytváral si šance. V 48. min neuspel v útočnej tretine Chovan, puk si zobral H. Ručkay, od vlastnej modrej prešiel okolo Muchu až k pravému kruhu, odkiaľ umiestnenou strelou prekonal Šimka. O necelé dve minúty domáci hráči dosiahli kontaktný gól. Postaral sa oň aktívny Podkonický: po vyhratom buly obišiel bránku, trafil do žŕdky a puk poslal za Tomeka Brabenec - 2:3. O pár sekúnd to skúšal znovu Podkonický, ale tentoraz bol piešťanský gólman proti. Nováčik hrozil v presilovke, zmenu skóre mal na hokejke Melichárek. V početnej výhode sa napokon presadil Zvolen - Podkonický pekne prestrčil puk do stredu útočného pásma voľnému P. Zuzinovi, ktorý si Tomeka vychutnal a vynútil tým pre domácich predĺženie.

V nadstavenom čase mohli po sedemdesiatich sekundách rozhodnúť Michal Chovan s Lukášom Juríkom, ale obaja neuspeli zblízka pred gólmanom hostí. V 64. min sa predieral cez Peška Chovan, zvolenskému hokejistovi sa pri kontakte s ním obnovilo zranenie kolena a zápas nedohral. Piešťany sa dostali do dobrej možnosti v 69. min, Brňák predviedol golfový úder a puk skončil nečakane na bránke. Rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy, v štvrtej sérii uspeli H. Ručkay a Kalla, no rozhodlo sa až v šiestej, keď bol úspešný Melichárek.

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Predviedli sme veľkú snahu, ale bolo to ťažšie ako včera. Piešťany ešte viac uzavreli stredné pásmo a výraznejšie obrannú tretinu. Mali sme aj nejaké šance, ale nie také výrazné ako v piatok. Za stavu 3:1 pre súpera to už bolo pomerne zložité, ukázali sme však vôľu a odhodlanie, v čom spočívala naša sila. Dokázali sme vyrovnať, v predĺžení sme ešte mali šance, ale asi nám dnes nebolo súdené vyhrať."
Milan Klement (tréner Piešťan): "Keď sa vyhrá, je spokojnosť. Keď porovnáme prvý a druhý zápas, tak dnešný bol z našej strany lepší. Viedli sme 3:1, ale prišli dve chyby. Prvá pramenila zo zlej rozohrávky, druhá zo zle vyhodeného puku. V nájazdoch sme boli šťastnejší. Spokojní sme najmä preto, že si vezieme zo Zvolena výhru."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články