Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Play-off: Piešťany chcú uspieť vo Zvolene aspoň raz
Zdielať na

Play-off: Piešťany chcú uspieť vo Zvolene aspoň raz

Zdroj: sita, Zvolen-Piešťany

PIEŠŤANY / Hráči ŠHK 37 Piešťany ako nováčik hokejovej extraligy príjemne prekvapili svojimi výkonmi a výsledkami nielen v základnej časti, ale aj v play-off.

Vo štvrťfinále ich po vyradení Skalice čaká omnoho náročnejší súper - víťaz základnej časti najvyššej slovenskej súťaže HKm Zvolen. Zverenci trénerského dua Milan Klement - Roman Sýkora si postup cez Skaličanov vybojovali až v rozhodujúcom siedmom zápase štvrťfinálovej série, preto im nezostalo veľa času na oddych a oslavu historického prieniku do 2. kola play-off.

"Máme krátky čas na regeneráciu a doliečenie menších zranení, no už v úvodných dvoch dueloch vo Zvolene sa pokúsime aspoň o jedno víťazstvo," povedal asistent trénera Piešťan Roman Sýkora.

Hráči ani realizačný tím "havranov" až do utorkového večera nerozmýšľali nad zápasmi proti Zvolenu, pretože ich vôbec nemali isté. "Vždy sme sa zameriavali len na najbližší zápas, nehľadeli sme dopredu. Teraz však už myslíme na to, že piatkovom semifinále nás čaká Zvolen. Nepôjdeme k súperovi v porazeneckej nálade. Naše mužstvo ukázalo charakter a myslím si, že semifinálové súboje so Zvolenom budú mať svoj náboj. Verím, že aj v tejto sérii môžeme byť úspešní," pokračoval Roman Sýkora, ktorý v minulosti hrával za Piešťany, ale aj vo Zvolene.

Víťaza základnej časti sa neboja...

Pred semifinále nemajú v tíme extraligového nováčika veľké oči, ale súpera sa neboja. "V základnej časti sme s nimi odohrali dobré zápasy. Máme na to, aby sme potrápili aj Zvolen. Pokúsime sa o nejaké prekvapenie na úkor tohto súpera, aj keď vyhral základnú časť. Mužstvo má charakter a víťazstvo nad Skalicou nás môže ešte viac nakopnúť a psychicky posunúť niekde inde," doplnil piešťanský asistent trénera.

Tím ŠHK 37 sa aj v rozhodujúcom siedmom zápase proti Skalici, rovnako ako aj v minulosti, mohol spoľahnúť na vynikajúcu divácku kulisu v Easton aréne. "Fanúšikovia ukázali, že žijú s mužstvom a celý zápas nás hnali dopredu. Postúpiť cez Skalicu sme dokázali aj vďaka nim," dodal Roman Sýkora.

Séria štartuje už v piatok

Prvé dve stretnutia série sa uskutočnia v piatok a sobotu (22. a 23. marca) vo Zvolene. V Piešťanoch sa môžu tešiť na víťaza základnej časti 26. a 27. marca. Prípadný piaty duel je naplánovaný na pondelok 1. apríla vo Zvolene, šiesty o dva dni neskôr pri Váhu a rozhodnutie o postupujúcom prinesie najneskôr siedmy zápas pod Pustým hradom v stredu 3. apríla. Všetky súboje play-off majú začiatok o 18.00 h.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články