Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Highlight: Zvolen zvládol prvé semifinále, rozhodol v závere
Zdielať na

Highlight: Zvolen zvládol prvé semifinále, rozhodol v závere

Zdroj: sita, Zvolen-Piešťany

ZVOLEN / V prvom zápase semifinálovej série play off hokejovej extraligy HKM Zvolen využil domáce prostredie a nad ŠHK 37 Piešťany zvíťazil 2:1.

SEMIFINÁLE Play-off:

HKm Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) - stav série 1:0

Góly: 4. Puliš (Martin Ďaloga, M. Jurík), 58. Hraško (Kalla) - 19. V. Nemec (S. Saliji, T. Melichárek)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Orolín - Rovenský, V. Snášel, 3357 divákov

Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Pichnarčík, J. Mucha, Hraško, Hertl - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, Kalla, Mahdalík - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga
Piešťany: Tomek - Škadra, Brňák, Drgoň, R. Filip, V. Urban, A. Hruška, A. Kolník, Bučka - S. Saliji, V. Nemec, T. Melichárek - H. Ručkay, Peško, J. Ručkay - Stupka, Mertel, Chylo - Šišovský, M. Toman, Haring

Domáci vyleteli na súpera ako uragán, hneď v úvode prvého semifinále si vytvorili výrazný tlak. V 3. min nebezpečne pálil z ľavého kruhu Mahdalík, pri následnom mohutnom obliehaní piešťanskej svätyne "havrani" len s vypätím všetkých síl odvrátili pohromu. V 4. min už však Tomek kapituloval, po prihrávke spoza bránky sa dostal k puku Puliš a zblízka bekhendom otvoril skóre. Domáci aj naďalej tlačili, ich útočná aktivita však postupne slabla s pozornejšou obranou Piešťancov. Tí sa začali osmeľovať až v polovici tretiny. V 10. min neuspel pred Šimkom Šišovský, v 17. min sa ten istý hráč opäť natlačil pred zvolenskú bránku, ale mieril iba do jej stredu. Od 19. min hrali hostia prvú presilovku pri vylúčení Škvaridla a využili ju už po štyroch sekundách. Pred Šimkom sa dostal k puku úplne osamotený Nemec a vychutnal si zvolenského gólmana parádnym blafákom. Keďže hostia vzápätí prežili ďalší obrovský závar pred svojou bránkou, skóre 1:1 sa už do prvej sirény nemenilo.

Aj prostrednú časť začali aktívnejšie hráči HKm, Tomeka však ohrozovali skôr strelami z diaľky a tie piešťanský brankár bez väčších problémov likvidoval. V 30. min mal obrovskú šancu Ľubor Zuzin. Sám sa rútil na Tomeka, napálil však iba do brvna. Na druhej strane Melichárek vo vlastnom oslabení len tak-tak nenaklonil misky váh na hosťujúcu stranu. V 34. min sa o to isté pokúšali Škvaridlo s Lukášom Juríkom, ani im sa však na dvakrát nepodarilo prekabátiť pozorného Tomeka. Ten pohotovo zasiahol lapačkou aj pri následnej strele Čierneho. V 39. min sa ocitol v obrovskej šanci Stupka, pred poloodkrytou zvolenskou bránkou mu však v rozhodujúcej chvíli odskočil puk z hokejky.

Tvrdý boj o každý centimeter ľadu pokračoval aj v treťom dejstve. Pri vylúčení Drgoňa lietal na Tomeka jeden puk za druhým, ani jeden si však nenašiel cestu do siete. Domáci naďalej búšili do zhustenej obrany súpera, ktorý im nedával veľa priestoru. Od polovice tretiny mali Zvolenčania výhodu ďalšej presilovky, viazla im však kombinácia a prakticky sa neusadili v útočnom pásme. Hostia trpezlivo vyčkávali a hrozili z protiútokov, ani Šimko však s ich ojedinelými pokusmi nemal problém. Štyri minúty pred koncom neuspel z dorážky Peter Zuzin, o ďalšiu minútu netrafil medzi Tomekove betóny ani Kalla. V čase 57:36 však napokon štadión predsa len zaburácal v radostnom ošiali. Kalla našiel voľného Hraška a ten z medzikružia prepálil všetko, čo mu stálo v ceste – 2.1. Už 82 sekúnd pred koncom hostia odvolali brankára, ich snaha o vyrovnanie ale bola márna. Zvolenčania sa ujali vedenia v semifinálovej sérii 1:0.

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Urobili sme dôležitý prvý krok v semifinálovej sérii. Súper bol povzbudený víťazstvom nad Skalicou, vedeli sme, že to bude ťažké. Od začiatku sme sa trápili s koncovkou, málo sme sa tlačili pred bránku súpera, preto bol zápas dlho na vážkach. Našťastie, boli sme za našu snahu odmenení víťazným gólom v závere."
Milan Klement (tréner Piešťan): "Zápas sme začali veľmi zle, inkasovali sme gól a navyše sme sa dostali pod veľký tlak. V závere prvej tretiny sme v presilovke vyrovnali, čo nás trocha nakoplo. Najlepšia z našej strany bola tretia tretina, ale dostali sme zbytočný gól po prehratom súboji pri bočnom mantineli. Skúšali sme ešte power-play, ale nevyšlo to. Uvidíme, čo prinesie sobotňajšie stretnutie."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články