Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ruský hokejový bitkár Arťuchin opäť vyvádzal. Malý Fín dostal nakladačku
Zdielať na

Ruský hokejový bitkár Arťuchin opäť vyvádzal. Malý Fín dostal nakladačku

Hokejová Godzilla - Potvora na korčuliach – Ruská obluda s hokejkou - takýmito nie veľmi lichotivými pomenovaniami častujú protihráči i novinári hokejistu Jevgenija Arťuchina. V nemilosti ho majú Česi, ktorým na šampionáte v Bratislave brutálnym faulom zranil Karla Rachůnka a Milana Michálka. Dobre ho však poznajú aj fanúšikovia v NHL i KHL.

116 kilogramov vážiaci a takmer dva metre vysoký hokejový obor, momentálne obliekajúci dres SKA Petrohrad, predviedol svoje bitkárske umenie aj v súboji na ľade moskovského Dinama.

"Na frak" tentoraz dostal malý Fín

Tentokrát si Jevgenij Arťuchin "podal" fínskeho obrancu domácich Janneho Jalasvaaru. Po tom, ako ho o dve hlavy nižší súper prišpendlil na mantinel,  sa Jevgenij Arťuchin veľmi nahneval. Z jeho pohľadu drzého Fína si pritiahol rukou za dres a poriadne ho zmastil. Nebyť pohotového zásahu arbitrov, Jalasvaara by zrejme musel  podstúpiť  plastiku tváre....Tržnú ráno mu však ošetril aj klubový lekár. No a hriešnika Arťuchina poslal rozhodca z ľadu okamžite  pod sprchy. Za surovú bitku päsťami dostal „zlý muž Petrohadu“ najvyšší možný trest - dve plus pät minút a navrch trest do konca zápasu.  Arťuchinovým brutálnym útokom sa  bude zaoberať aj disciplinárna komisia KHL.

Na ľade si zaboxoval aj s Chárom

Skúsenosti s ruským bitkárom má, z čias, keď ešte hral v Tampe, aj Zdeno Chára. Slovenský obor a kapitán Bostonu mu však bol v pästnom súboji podstatne  zdatnejším súperom, ako včera "malý"  Fín.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články