Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bitkár Avery opäť v akcii! Dvakrát zbil rovnakého hráča
Zdielať na

Bitkár Avery opäť v akcii! Dvakrát zbil rovnakého hráča

V zápase, v ktorom skóroval Marián Gáborík zaujala aj pästný výmena medzi Averym a Kennedym.

Známy bitkár Avery dal o sebe po návrate do mužstva opäť vedieť. Pobil sa až dvakrát s rovnakým hráčom.

V samotnom zápase dvadsaťdeväťročný odchovanec trenčianskeho hokeja v 29. min prihral Ryanovi Callahanovi na vyrovnávajúci presný zásah na 1:1, ktorý "jazdcov" naštartoval a v rozpätí desiatich minút a pätnástich sekúnd sa im podarilo otočiť z 0:1 na 4:1. Posledný presný zásah Rangers zaznamenal práve Gáborík a keďže hosťujúci "tučniaci" v ďalšom priebehu skórovali už iba dvakrát, gól slovenského reprezentanta sa neskôr ukázal ako víťazný. Marián Gáborík si na svoje konto pripísal už jedenásty gól v tejto sezóne a už len šesť ho delí od tristogólovej hranice v NHL. Tristovku atakuje aj v asistenciách, kde mu chýbajú už len štyri prihrávky. Celkovo nazbieral už 590 kanadských bodov a čoskoro by mohol pokoriť šesťstovku. "Proti týmto chalanom hráme v základnej časti až šesť zápasov a v každom z nich cítiť na ľade rivalitu. Rovnako ako v súbojoch proti Philadelphii aj proti Pittsburghu sú to po fyzickej stránke veľmi náročné stretnutia. Sú to všetko 'štvorbodové' zápasy a chceme v nich zo seba vydať to najlepšie. Predviedli sme našu hru a každý do toho vložil svoj kúsok," povedala po zápase jeho prvá hviezda Marián Gáborík.

Zaváhanie Pittsburghu na čele tabuľky NHL nevyužilo Chicago, ktoré prehralo pred vlastnými fanúšikmi s Phoenixom 1:4. Coyotes si postupne vypracovali štvorgólový náskok a hostí môže mrzieť inkasovaný gól v poslednej minúte tretej tretiny. Postaral sa oň Patrick Sharp a asistenciou sa na ňom podieľal aj Marián Hossa. Ten si na svoje konto pripísal už pätnástu gólovú prihrávku v sezóne a s 24 bodmi je najproduktívnejším Slovákov v zámorskej profilige.

New York Rangers - Pittsburgh 4:3 (0:1, 4:1, 0:1)
Góly: 29. R. Callahan (GÁBORÍK, B. Richards), 35. J. Mitchell (Hagelin, B. Boyle), 36. B. Richards (Fedotenko, R. Callahan), 39. GÁBORÍK (Del Zotto, B. Richards) - 18. Neal (Crosby, P. Martin), 40. Malkin (Neal, Steve Sullivan), 44. Pascal Dupuis (Crosby, Engelland).