Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nič! Výluka v NHL pokračuje!
Zdielať na

Nič! Výluka v NHL pokračuje!

V pondelok nenastal v rokovaniach o kolektívnej zmluve v NHL žiaden pokrok.

Pondelkové stretnutie zástupcov vedenia hokejovej NHL a hráčskej asociácie NHLPA v New Yorku neprinieslo žiaden pokrok, rokovania o kolektívnej zmluve sú na mŕtvom bode a výluka naďalej trvá. Na schôdzke sa zúčastnili komisár NHL Gary Bettman, jeho zástupca Bill Daly, štyria majitelia klubov, výkonný riaditeľ NHLPA Donald Fehr a osemnásti hokejisti, medzi ktorými nechýbali Vincent Lecavalier, Martin St. Louis, Brad Richards či Shawn Horcoff. Vedenie NHL protistranu požiadalo, aby na ďalšom stretnutí prezentovala kompletný návrh kolektívnej dohody.

"Doteraz sme nevideli žiaden. Dostávali sme iba čiastočné ponuky. My sme pritom urobili množstvo ústupkov a dali viacero kompletných návrhov. Radi by sme videli, aký je ich pohľad na všetky kľúčové otázky. Mali by popremýšľať a dať dokopy komplexný návrh. Všetci sme frustrovaní z tohto procesu. Nikoho neteší súčasný stav rokovaní i to, že sa stále nehrá hokej," povedal Bill Daly, podľa ktorého v pondelok nedošlo k žiadnemu pokroku. Termín ďalšieho stretnutia nikto nepotvrdil, očakáva sa, že by sa obe strany mohli opäť stretnúť v utorok.

Pondelkovú schôdzku iniciovala NHLPA.

Hráči sa sa rozhodli pre návrat za rokovací stôl po minulotýždňovej žiadosti Garyho Bettmana dať si v rokovaniach dvojtýždňovú prestávku. Donald Fehr v pondelok pri odchode zo sídla NHL potvrdil, že hráči zoberú pripomienky vedenia súťaže do úvahy, ale liga by nemala diktovať, čo majú urobiť. "Je viac ako pravdepodobné, že sa stretneme aj v utorok," tvrdil Fehr. Únia bola v pondelok pripravená rokovať o štruktúre kontraktov i o ekonomike, ale podľa Fehra vedenie NHL tomu nevenovalo pozornosť. "Mali sme byť niekde inde. Ak by sme sa však nebavili, som presvedčený, že by to nikam neviedlo," doplnil Fehr.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články