Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
NHL: Svitla nádej v decembrový začiatok novej sezóny
Zdielať na

NHL: Svitla nádej v decembrový začiatok novej sezóny

Vedenia hokejovej NHL a hráčskych odborov NHLPA sa v utorok vrátili za rokovací stôl a absolvovali sedemhodinový maratón rozhovorov o novej kolektívnej zmluve.

Obe strany chcú čo najskôr ukončiť súčasnú výluku v NHL, ktorej zatiaľ padli za obeť všetky zápasy od 11. októbra do 1. decembra plus novoročný duel Winter Classic v Detroite. Sedemhodinová schôdzka vyvolala u všetkých nádej, že v decembri sa skrátená sezóna NHL predsa len začne. NHL i NHLPA sa navyše vzácne zhodli, že nebudú o záveroch schôdzky informovať. Išlo o ich prvé stretnutie od 18. októbra. Výluka v NHL sa oficiálne začala 15. septembra.

Účastníci utorňajšej schôdzky sa zišli na utajenom mieste. V pokoji si chceli prebrať jednotlivé body, v ktorých sa nezhodujú. O čom presne hovorili však nie je známe. "Keďže máme v stredu naplánované ďalšie stretnutie, liga nebude hovoriť detaily diskusií až do ich uzavretia," uviedol v nočnom stanovisku zástupca komisára NHL Bill Daly. "Tešíme sa z toho, že sme začali rokovať a budeme sa rozprávať až dovtedy, kým nenájdeme zhodu a neuzavrieme dohodu," napísal v ďalšom stanovisku výkonný riaditeľ NHLPA Donald Fehr. Na schôdzke sa mal zúčastniť spoločne s ďalšími dvanástimi hokejistami aj Sidney Crosby z Pittsburghu, vedenie ligy reprezentovali aj niekoľkí majitelia klubov.

Fanúšikovia i vedenie ligy sa teraz s nádejou pozerajú na termín 1. december, keď by sa mohla začať skrátená sezóna. Ak novú kolektívnu zmluvu ratifikujú, tímy by potrebovali aspoň týždeň na tréningové kempy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články