Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vedenie NHL zrušilo novoročný duel Winter Classic!
Zdielať na

Vedenie NHL zrušilo novoročný duel Winter Classic!

Vedenie zámorskej hokejovej NHL zrušilo na 1. januára 2013 naplánovaný duel pod holým nebom Winter Classic. V novoročnom súboji mali proti sebe nastúpiť hráči Detroitu Red Wings a Toronta Maple Leafs, malo sa tak stať na štadióne Michigan Stadium známom aj ako "Veľký dom".

Ani liga nebude...

Športový stánok vo vlastníctve Michiganskej univerzity je primárne určený pre americký futbal a má kapacitu 110-tisíc miest. Prestížny súboj členov "pôvodnej šestky" mohol priniesť divácky rekord.

Dôvodom zrušenia spomenutého stretnutia je absencia kolektívnej dohody medzi majiteľmi klubov a hráčskou asociáciou NHLPA. Zrušené sú zatiaľ všetky súboje NHL do konca novembra.

Mal to byť rekord

Winter Classic sa doteraz hral v Buffale, Chicagu, Bostone, Pittsburghu a Philadelphii. Aktuálnym diváckym rekordom je 71 217 návštevníkov na vôbec prvom zápase NHL pod holým nebom, v roku 2008 zdolal domáci Pittsburgh po samostatných nájazdoch Buffalo .

Štadión univerzity v Michigane už zažil hokejové bitky. Pred takmer dvoma rokmi 11. decembra 2010 sa na ňom uskutočnil súboj medzi Michiganskou a Michiganskou štátnou univerzitou (5:0), ktorý videlo rekordných 104 173 divákov. Je to historicky najvyššia návšteva na hokejovom zápase. V zápase NHL sa na tribúnach očakávalo ešte viac fanúšikov.

Minuloročný novoročný duel Winter Classic medzi New York Rangers a Pitsburgom tak bude s určitosťou nateraz posledným... Pozrite si najlepšie okamihy zo zápasu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články