Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
KHL: Slovan rokuje s útočníkom Stepanom z NY Rangers
Zdielať na

KHL: Slovan rokuje s útočníkom Stepanom z NY Rangers

Zdroj: sita, Stepan NY Rangers

Nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava vo štvrtok získal z ruského Jekaterinburgu obrancu Michala Sersena a čoskoro by do kádra belasých mohol pribudnúť aj kvalitný útočník zo zámorskej NHL.

Ako portál hokej.cz informoval športový riaditeľ Slovana Oldřich Štefl, bratislavský tím rokuje s americkým centrom Derekom Stepanom, ktorý v kanadsko-americkej profilige patrí mužstvu New York Rangers. "Rokujeme a uvidíme, ako to dopadne," cituje Štefla spomenutý portál. V Slovane by 22-ročný Stepan hrával až do skončenia výluky v NHL, naskočiť do súťažného kolotoča by mohol už v novembri. "Rokovania sa ešte nekončia a myslím si, že je nepravdepodobné, aby za nás Stepan nastúpil už v sobotu v Prahe proti HC Lev," povedal Oldřich Štefl.

Slovan už má z NHL vo svojom tíme dvojicu obrancov so zmluvami v zámorských kluboch - Ľubomíra Višňovského a Andreja Sekeru. Reglement KHL belasým povoľuje angažovať ešte jedného hokejistu s kontraktom v jednom z tridsiatich mužstiev v NHL. Oldřich Štefl potvrdil aj rokovania Slovana s Vladimírom Sobotkom v minulosti. "Okrem iného sa Sobotka medzičasom zranil, takže táto možnosť prestáva byť aktuálna," povedal zástupca bratislavského

Zaujímavosťou je, že Derek Stepan sa v Bratislave predstavil aj na MS 2011 vo farbách americkej reprezentácie a s tímom NY Rangers tam 2. októbra 2011 absolvoval exhibičný duel proti Slovanu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články