Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
NHL: Rokovania o kolektívnej zmluve sú v slepej uličke
Zdielať na

NHL: Rokovania o kolektívnej zmluve sú v slepej uličke

Rokovania o kolektívnej zmluve sú v slepej uličkeNHL a NHLPA nevidia veľa dôvodov na ďalšie stretnutia, ak budú obe strany zotrvávať na pôvodných stanoviskách.

Nepripúšťa to síce žiadna strana, ale rokovania o novej kolektívnej zmluve a o ukončení lockoutu v zámorskej hokejovej NHL sa dostali do slepej uličky. V najbližšom čase nemajú zástupcovia vedenia ligy a hráčskych odborov NHLPA v pláne žiadnu schôdzku. Ani jeden tábor momentálne nechce ustúpiť zo stanovísk, ktoré sa rozchádzajú najmä v ekonomických otázkach. Ako informuje TSN.ca, zástupca komisára NHL Bill Daly nevidí dôvod pokračovať v rozhovoroch, ak NHLPA zotrvá na terajšom postoji. Rovnaké argumentácie počuť aj z úst zástupcov hráčskych odborov. "Dali nám jasne najavo, že majú len veľmi malý záujem vychádzať pri rokovaniach z nášho posledného návrhu. Rovnako nám povedali, že už nechcú dávať žiadne nové ponuky. Nie som si istý, o čom by potom mala byť ďalšia schôdzka," uviedol Daly.

Rokovania sú zmrazené a vyzerá to tak, že sa neodohrá celá sezóna s 82-zápasovým programom pre jednotlivé mužstvá. "Mám podozrenie, že sme dosiahli bod mrazu. Vrátili sme sa späť k základným otázkam. Nanešťastie," myslí si podľa TSN Daly.

V utorok popoludní absolvovali zástupcovia vedenia hráčskej asociácie NHLPA konferenčný hovor, po ktorom mali informovať funkcionárov NHL o ochote stretnúť sa kdekoľvek a kedykoľvek a neklásť dopredu žiadne podmienky. Podľa hokejistov by to mohlo viesť k dohode. "Liga zrejme momentálne nie je ochotná sa stretnúť. Je to nešťastné, lebo sa nedá dosiahnuť pokrok bez toho, aby sme spolu hovorili," uviedol právnik NHLPA Steve Fehr.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články