Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Highlighty: Zvolen vyškolil Košice, HK Orange 20 vyhrali v Martine
Zdielať na

Highlighty: Zvolen vyškolil Košice, HK Orange 20 vyhrali v Martine

Zdroj: sita, Košice-Zvolen

V dohrávke 10.kola hokejovej Tipsport extraligy zvíťazili hokejisti Zvolena v Košiciach 4:0. HK Orange 20 prekvapila v Martine domáci Mountfield, keď juniori vyhrali 2:1.

HC Košice - HKm Zvolen 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

Góly: 18. L. Jurík (L. Pokovič, Michal Chovan), 20. Škvaridlo (Michal Chovan, J. Mucha) 46. Škvaridlo (L. Jurík, J. Mucha), 57. Podkonický (Brabenec)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: Podkonický a Šiška (obaja Zvolen) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Rovenský, Snášel, 4294 divákov

Košice: Hylák - Kolba, Martin Chovan, M. Macejko, Deyl, M. Takáč, Michal Novák, Šeda - Š. Novotný, T. Marcinko, R. Jenčík - Spilar, Róbert Huna, Richard Huna - Marcel Haščák, Marek Slovák, Pašek - Mlynarovič, E. Piatak, P. Svitana
Zvolen: Šimko - P. Hraško, Juraško, L. Pokovič, J. Mucha, Ťavoda, M. Šiška - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - T. Méry, M. Jurík, Martin Ďaloga - Čanky, Huňady, Síkela

V úvodnej päťminútovke dohrávaného stretnutia zamestnal domáceho gólmana Podkonický a po ňom aj Zuzin. Košičania sa mohli dostať do vedenia, keby Novák využil svoju príležitosť, trafil však len dobre postaveného brankára Šimka. Ten mal krátko na to šťastie, keď strelu Slováka zastavila žŕdka. V 9. min nariadil rozhodca Müllner trestné strieľanie, ale Róbert Huna ho poslal priamo do lapačky Šimka. V 18. min sa Zvolen ujal vedenia. Pri vylúčení Slováka prihral Pokovič Lukášovi Juríkovi, a ten pohotovo zakončil. Jedenásť sekúnd pred prvou prestávkou pridali hostia druhý gól, keď strelu Chovana tečoval Škvaridlo.

V druhej tretine sa spoza hráča pokúšal presadiť Zuzin. Individuálny prienik Haščáka skončil na Šimkovi a puk do bránky Zvolena nepretlačil ani Pilár. V 39. min hrali domáci presilovku, Novákovi však unikol Chovan, domáci hráči si pomohol faulom a nasledovalo trestné strieľanie, Chovan ho nepremenil.

V pohode hrajúci Zvolen v tretej tretine bezproblémovo kontroloval hru. V 46. min ťažili hostia opäť z presilovky, tretí gól pridal Škvaridlo. V 57. min spečatil víťazstvo lídra Podkonický, pričom už Zvolenu tlieskal košický štadión.

Radim Rulík (tréner Košíc): "Zápas sme nezačali zle, ale nedali sme góly. Dostali sme lekciu v presilovkách, Zvolen ich hral jednoducho a správne. Myslím si, že aj tie vylúčenia boli zbytočné. Súper sa dostal do vedenia a to nahralo jeho taktike. Po tretej využitej presilovke Zvolenčania ovládli hru, my sme sa dostali do kŕča, mužstvu nemôžem vyčítať chýbajúcu snahu, ale ten zápas sa nám vôbec nepodaril. Zvolen bol efektívnejší a zaslúžene získal tri body."
Peter Mikula (tréner Zvolena): "Hralo sa nám dobre. Po nedeľňajšom zápase, ktorý sme zbabrali, sme si povedali isté veci a v tomto stretnutí sme si napravili reputáciu. Podali sme disciplinovaný výkon a stalo sa to, čo sa stáva zriedkakedy, tlieskali nám súperovi fanúšikovia. Najmä v prvej tretine sme ubránili presilovky súpera. Vďaka našim presilovkám sme sa dostali do vedenia. V tretej tretine sme už duel kontrolovali. Ďakujem našim hráčom, ale aj košickým divákom za to, že ocenili náš výkon."

MHC Mountfield Martin - HK Orange 20 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Góly: 29. Markovič - 23. Buri (Uhrík, Pospíšil), 28. Uhrík (Kolena)
Vylúčení: 5:1 na 2 min, navyše: Matis (Orange 20) na 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - R. Bednár, Gavalier, 520 divákov

Martin: Volentier - A. Novotný, A. Beňa, R. Pukalovič ml., Tupý, Alexejev, J. Perniš, Zukal, Pacalaj - L. Vartovník, M. Beran, T. Petruška - Markovič, M. Hollý, Mikušovič - Murček, M. Horský, Fadrný - Hús, Dírer, J. Kentoš
Orange 20: Romančík - Rusina, Korím, Nechala, Z. Tóth, Buri, M. Bednár, Pospíšil - B. Mráz, V. Fekiač, A. Lipovský - Matis, Bíreš, D. Hudec - Uhrík, Kolena, Fujerík - Hinďoš, Boltun, Klimčík

Prvá tretina bola v réžii slovenskej "dvadsiatky", mladíci dobre korčuľovali, príkladne bojovali a vo všetkých herných činnostiach zatienili Martinčanov. Brankár Volentier musel zasahovať pri šanciach Hudeca, Kolenu i Mráza.

Domáci začali v druhom dejstve predsa len viac korčuľovať. V 22. min spálil najväčšiu príležitosť MHC Hollý. O minútu neskôr prestrelil Buri všetko, čo mu stálo v ceste a hostia išli do vedenia. V 27. min zvonila po Novotného strele žŕdka Romančíkovej bránky, ale o minútu opäť udrelo na druhej strane, keď Uhrík potrestal ležérnosť domácich v obrannom pásme a pridal gólovú poistku - 0:2. V 29. min Markoviča faulovali v samostatnom úniku a ten z nariadeného trestného strieľania znížil na rozdiel jediného gólu. V 35. min potom vyzval Markovič ideálnou prihrávkou Mikušoviča ku gólu, ale ten svoj blafák nedotiahol do konca.

"Kosačky" sa nezobudili ani v tretej tretine. Hokejisti z Turca sa nevedeli dostať do tempa a vytvoriť si súvislý tlak. Naopak, rýchlejší a kombinačne lepší mladí reprezentanti mohli v 46. min definitívne rozhodnúť, ale Klinčík zoči- voči Volentierovi nedal. V 53. min chcel vrátiť domácich do zápasu Markovič, ale v sľubnej pozícii neprekonal Romančíka. Martinčania v závere už iba naháňali vlak, ktorý si nechali ujsť a slovenská "dvadsiatka" si pripísala druhé víťazstvo v tejto sezóne.

Ján Galamboš (asistent trénera Martina): "Víťazstvo slovenskej 'dvadsiatky' v predchádzajúcom zápase s Nitrou nebolo náhodné. Súper bol prvé dve tretiny jasne lepší. My sme si predsavzali, že pôjdeme do zápasu naplno, ale naše predsavzatie zostalo v kabíne. Neviem si vysvetliť, čo sa stalo. Z výkonu i výsledku sme sklamaní aj kvôli našim divákom."
Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "Nerád chválim, ale teraz musím chlapcov pochváliť. Boli sme disciplinovanejší, organizácia hry nám fungovala aj preto, lebo si každý hráč plnil svoje úlohy. Povzbudil nás prvý gól a o druhom ani nehovorím. Som rád, že sme nadviazali na zápas s Nitrou a dosiahli sme prvé víťazstvo na ľade súpera."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články