Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prípad Ščurko (26). Vo väzení si posedí 8 rokov
Zdielať na

Prípad Ščurko (26). Vo väzení si posedí 8 rokov

Na trest odňatia slobody na osem rokov nepodmienečne dnes odsúdil košický okresný súd niekdajšieho hokejistu HC Košice Ladislava Ščurka za obzvlášť závažný zločin – vraždu rozhodcu Mareka Liptaja, ktorú spáchal v roku 2008.

Uložili mu ochrannú psychiatrickú liečbu

Pre výkon trestu ho zaradil do ústavu so stredným stupňom stráženia. Súčasne mu uložil ochrannú psychiatrickú liečbu. V závere dva a pol roka trvajúceho pojednávania Ladislav Ščurko uviedol, že sa proti rozsudku odvolá. Rozsudok preto nie je právoplatný.

Ščurko mal podľa obžaloby dobodať Liptaja minimálne 19-timi ranami na odpočívadle za Košicami a neskôr jeho telo zakopať v lese v okrese Kežmarok. Bývalý hráč HC Košice sa k tomuto skutku najskôr priznal. Neskôr to však poprel a tvrdil, že ho mali zabiť ľudia z tipovacej mafie. Hokejista strávil vo väzbe dva a pol roka a v novembri 2011 sa dostal na slobodu.

Posledné pojednávanie prerušila bomba

Bombu nahlásil anonym len niekoľko hodín pred plánovaným pojednávaním s hokejistom Ladislavom Ščurkom. V priestoroch sa v tom čase nachádzalo viac ako 350 ľudí. Policajti ich museli evakuovať a spolu s pyrotechnikmi budovu prehľadať. Bomba však našťastie v objekte nebola. Súdy napokon sprístupnili a senát napokon pojednával.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články