Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prípad Ščurko (26). Pojdnávanie prerušili kvôli bombe
Zdielať na

Prípad Ščurko (26). Pojdnávanie prerušili kvôli bombe

Proces s hokejistom Ladislavom Ščurkom, ktorý čelí obvineniu z vraždy rozhodcu Mareka Liptaja je na konci. Štvrtkové pojednávanie trvalo viac ako 5 hodín, odzneli aj záverečné reči, no rozsudok ešte nepadol. Športovec naďalej trvá na svojej nevine. A aby toho nebolo málo, pojednávanie ohrozil neznámy muž, ktorý nahlásil v priestoroch súdu bombu.

Pojednávanie prerušil anonym s bombou

Bombu nahlásil anonym len niekoľko hodín pred plánovaným pojednávaním s hokejistom Ladislavom Ščurkom. V priestoroch sa v tom čase nachádzalo viac ako 350 ľudí. Policajti ich museli evakuovať a spolu s pyrotechnikmi budovu prehľadať. Bomba však našťastie v objekte nebola. Súdy napokon sprístupnili a senát napokon pojednával.

Proces so športovcom pokračoval prehraním DVD nosičov z miesta nálezu tela a následnej pitvy. Neskôr prišli na radu záverečné reči, prokurátor navrhol trest 15 rokov z dôvodu, že Ščurko mal vraždiť v afekte a stave nepríčetnosti.

Kto dá gól, vyhrá...

Obhajca však trvá na jeho nevine a tvrdí, že sa obžaloba opiera len o hokejistovo pôvodné priznanie, ktoré však zobral neskôr späť. "Už som to nezniesol nejako a pichol som mu nožík do hrude a on tam spadol na zem a ja som už išiel po tepne, tak som mu podrezal tú tepnu a som vedel, že tam vykrváca," stojí v zázname z policajného výsluchu prvotné priznanie.

Senát si napokon vzal ešte niekoľko dní na rozmyslenie. Rozsudok vynesie v pondelok popoludní. "Tak to je finále už. Tam, kto dá gól, vyhrá," komentoval Ščurko.

Rozsudok vynesú v pondelok

Ščurko mal podľa obžaloby dobodať Liptaja minimálne 19-timi ranami na odpočívadle za Košicami a neskôr jeho telo zakopať v lese v okrese Kežmarok. Bývalý hráč HC Košice sa k tomuto skutku najskôr priznal. Neskôr to však poprel a tvrdil, že ho mali zabiť ľudia z tipovacej mafie. Hokejista strávil vo väzbe dva a pol roka a v novembri 2011 sa dostal na slobodu. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články