Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ščurko: Prvý ligový zápas, prvý bod
Zdielať na

Ščurko: Prvý ligový zápas, prvý bod

Na svoj prvý ligový zápas po prepustení z väzenia čakal iba 25 dní. Hokejista Ladislav Ščurko, ktorý je obvinený z vraždy, nastúpil v sobotu za rodnú Gelnicu v II. lige.

Vo svojom prvou súťažnom dueli po 2 a pol roku vo väzení si 25-ročný hráč pripísal premiérový bod za asistenciu. Jeho tím však prehral s Rimavskou Sobotou 4:9.

"Bolo to náročnejšie ako som čakal. Najmä kondícia mi chýba. Zadýchal som sa ako nikdy. Našťastie, technika mi ostala," povedal novinárom po záverečnom hvizde Ščurko.

S jeho hodnotením súhlasil aj tréner momentálne štvrtého tímu II. hokejovej ligy Ladislav Strompf: "Som spokojný s výkonom Laca. Ešte 2-3 zápasy a dostane sa do toho. Je to fyzicky silný útočník a každé mužstvo by ho bralo."

Pre Ščurka bol súboj za Gelnicu premiérovým medzi mužmi. Doteraz totiž za tento klub hrával iba v juniorskej kategórii. V sobotu bol lákadlom aj pre divákov, ktorých prišlo 738.

"Hráči ho bez problémov prijali medzi seba. Veď sa poznajú z mládežníckej ligy a vyrastali spolu. Žiadne slovné útoky voči nemu som nezaznamenal. A ak by aj niekto mal na to chuť, rýchlo by som tomu urobil koniec," zhodnotil situáciu v kabíne Strompf.

HK Slovan Gelnica - HKM Rimavská Sobota 4:9 (0:4, 2:2, 2:3)

prvý zápas po väzení za Gelnicu

denník Korzár

prvý zápas po vazeni

denník Korzár

Súvisiace články