Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Megadlhy HC LEV Poprad nevyriešil ani súd. Zatiaľ...
Zdielať na

Megadlhy HC LEV Poprad nevyriešil ani súd. Zatiaľ...

Počas jedinej sezóny zanechal Lev Poprad za sebou poriadne dlžoby. Bývalí hráči tímu KHL sú z toho doslova zúfalí. O tom, či uvidia svoje peniaze, rozhodne pravdepodobne konkurz. Podlžnosti riešil súd.

Právne doťahovačky nekončia...

V uznesení sa uvádza, že "nakoľko dlžník neosvedčil svoju platobnú schopnosť a súd má pochybnosti o majetnosti dlžníka, odročuje pojednávanie za účelom rozhodnutia o ustanovení predbežného správcu, ktorý bude vygenerovaný náhodným výberom."  Uskutoční sa to prostredníctvom technických a programových prostriedkov v zákonom stanovenej lehote sedem dní.

Pojednávalo sa bez prítomnosti navrhovateľa, ktorým je spoločnosť AllFor Hockey s.r.o. so sídlom v Bratislave domáhajúca sa zaplatenia pohľadávky vo výške cez 19 500 eur. Nedostavila sa ani druhá strana, dlžník HC Lev Poprad, s.r.o.

Samosudca na začiatku pojednávania informoval, že ráno mu bol doručený list od HC Lev Poprad, s.r.o., v ktorom dlžník vyjadril súhlas s konkurzom, zároveň v liste uvádza, že nevie preukázať svoju platobnú schopnosť. Dlžník tak reagoval na výzvu súdu z mája tohto roku, aby sa v stanovenej lehote vyjadril, či súhlasí s vyhlásením konkurzu bez nariadenia pojednávania.

Hrajú mŕtveho chrobáka

Podľa vyjadrenia samosudcu do konkurzného konania vstúpil aj ďalší veriteľ, ktorým je firma Black Tea, s.r.o. so sídlom v Bratislave.

Telefonicky sa pre médiá po pojednávaní vyjadril Alexander Máteffy za spoločnosť AllFor Hockey, s.r.o., ktorý uviedol, že jeho prítomnosť na dnešnom pojednávaní nebola potrebná. Všetky ďalšie kroky koordinujú s bývalým majiteľom HC Lev Poprad.

Vyplatili len Čechov?!

"Nám ide skôr o to, aby sme dokázali súvis s HC Lev Praha a HC Lev Poprad. Pretože nový majiteľ Ján Musil z ČKD Praha sa všetkými možnými prostriedkami snaží dištancovať od záväzkov po starom klube. Ale toto je presne to, čo mu chceme znemožniť,“ uviedol Máteffy.

Ešte zdôraznil, že ich cieľom v tomto súdnom spore bude priznanie nástupníctva HC Lev Praha, pretože táto spoločnosť deklaruje do budúcoročnej sezóny rozpočet 18 mil. eur a žalujúca strana chce, aby z tohto rozpočtu našli finančné prostriedky aj na uhradenie záväzkov na Slovensku.

Máteffy má informácie, že nový majiteľ HC Lev staré dlhy zaplatil českým subjektom, ktorých bude potrebovať k svojej činnosti v Prahe a v Kontinentálnej hokejovej lige. Preto bojujú za to, aby si uhradil záväzky aj voči slovenským partnerom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita - HC LEV Poprad radosť z gólu

Súvisiace články