Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
KHL v Poprade je pre najbližšiu sezónu nereálna
Zdielať na

KHL v Poprade je pre najbližšiu sezónu nereálna

Zdroj: web - HC LEV Poprad

HC Lev Poprad podľa primátora Popradu Antona Danka všetkých oklamal, zanechal dlhy a neusporiadané vzťahy.

Projekt Kontinentálnej hokejovej ligy v Poprade je nereálny, aspoň pre nadchádzajúcu sezónu, uviedol na piatkovej tlačovej besede v Poprade primátor mesta Anton Danko. "Neviem, či sa budeme do budúcna snažiť. Je mi veľmi ľúto, lebo za prvý rok si ľudia v Poprade obľúbili KHL a malo to zmysel," povedal Danko. Mesto i Hokejový klub Poprad sa podľa Danka snažili udržať projekt KHL v Poprade. Ešte 15. marca požiadal Poprad vedenie KHL o podmienky, za akých by mohol HK Poprad účinkovať v lige. "Odpoveď nás veľmi zaskočila. Dokázali by sme sa dostať na číslo osem až deväť miliónov eur, ale v odpovedi sa už hovorilo o 12 miliónoch eur a chceli od nás päť miliónov eur ako depozit do ruskej banky a zablokovať peniaze do konca roka. Je to neriešiteľný rébus. Keď prišiel tento list, pochopili sme, že naše úsilie bude asi zbytočné," povedal Danko.

Podľa Danka by sa možno dalo zohnať 12 mil. eur, ale podmienka depozitu bola neriešiteľná. Primátor si myslí, že ak by Poprad mal ešte nejaký čas, mohlo sa podariť zohnať potrebný objem peňazí, ale bez zloženia depozitu do ruskej banky. Primátor si myslí, že spolu s vedením Hokejového klubu Poprad urobil všetko, aby sa KHL v Poprade hrala. "Obišiel som toľkých ľudí a toľko inštitúcií, mám čisté svedomie,“ uviedol Danko. Ako podvodníci podľa neho skôr vyzerajú tí, ktorí stáli za projektom HC Lev Poprad. "My sme im možno na niečo naleteli, ale robili sme to všetko v dobrom úmysle. Normálne nás oklamali," povedal.

Najväčšia drzosť podľa neho je, že po sebe zanechali v Poprade dlhy a teraz sa už k nim nehlásia. HC Lev sa podľa neho zachoval nekorektne vo všetkom. "To, ako odišli, je nekorektné. Zanechali tu dlhy. Viac-menej nás všetkých oklamali, od tréningovej haly až po dlhy pre popradských a iných podnikateľov," povedal Danko. Len popradským podnikateľom zanechal HC Lev Poprad dlhy približne 180 000 eur. Samotné mesto sa už súdi s HC Lev Poprad o ďalších 20 000 eur za nezaplatené nájomné. Zástupcovia HC Lev Poprad doteraz neodovzdali mestu nové skyboxy na zimnom štadióne, vyplatená nie je ani veľká obrazovka. Primátor nevylúčil, že môže dôjsť k exekúciám. Samostatnou kapitolou je tréningová hokejová hala, ktorú sa klub zaviazal postaviť. "Od všetkého páni upustili," dodal Danko.

Napriek všetkému Kontinentálna hokejová liga v Poprade bola podľa Danka prínosom nielen pre mesto a pre slovenský hokej, ale aj pre všetky oblasti spoločenského a iného života v Poprade, regióne i v rámci Slovenska.