Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
HC Lev Poprad čaká súd! "Sekera" viac ako milión eur
Zdielať na

HC Lev Poprad čaká súd! "Sekera" viac ako milión eur

Zdroj: web - HC LEV Poprad

Slovenský klub Lev Poprad, ktorý v minulej sezóne absolvoval premiéru v prestížnej Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), má údajne väčšie dlhy ako sa predpokladalo.

Klub spod Tatier, ktorý sa z marketingových dôvodov presunul do Prahy a momentálne čelí konkurzu, čaká súd o miliónové čiastky. Vo štvrtok o tom informoval internetový portál idnes.cz.  

S odstupom času sa začína ozývať čoraz viac nespokojných veriteľov, ktorým hrozí, že svoje peniaze investované do popradského klubu už neuvidia. Peniaze na účet údajne doteraz nedorazili stavebným firmám, ktoré sa podielali na rekonštrukcii a opravách miestneho štadióna. Napríklad firma Ing Steel, ktorá realizovala výstavbu skyboxov, sa domáha čiastky okolo 900.000 eur.

Podobne sú na tom aj dodávatelia, ktorí zabezpečili technické vybavenie štadióna odpovedajúce reglementom KHL. Bez peňazí sú firmy, ktoré zaistili televízne rozvody, veľkoplošnú obrazovku, zariadenie pre réžiu videoprojekcie, časomerače alebo systém pre videorozhodcu. "Podviedli nás viac-menej všetkých. Kto vie, či teraz nezačnú exekúcie," cituje český portál primátora Popradu Antona Danka, ktorý klubu spoločne s celým zastupiteľstvom odklepol dotáciu 100.000 eur za šírenie reklamy o meste a regióne v zahraničí. Ta mala byť riadne vyúčtovaná, doteraz však nikto nevie, kde peniaze skončili.

Na strane nespokojných firiem sú aj spoločnosti, ktoré modernizovali ozvučenie, osvetlenie alebo vnútorné vybavenie haly. Dlhy sú aj za dodávky hokejovej výstroje, či za rôznu "promotion" a  reklamné predmety do fanshopu. Nepreplatené zostali napríklad aj spomienkové šály na pamiatku obetiam leteckého nešťastia v Jaroslavli, ktoré musela firma AllForHockej s.r.o. vyrobiť na objednávku z noci do rána.

Spoločnosť Lev Poprad, s.r.o., ktorá je v súčasnej dobe v konkurze, sa k ničomu oficiálne zatiaľ nevyjadrila. "Ešte je príliš skoro na nejaké komentáre," uviedol konateľ Roman Slavčev pre slovenský denník Popradský Korzár. Práve on stál u zrodu Leva na Slovensku, avšak podľa iných zasa padá hlavná vina na posledného majiteľa klubu - teda firmu ČKD a jej šéfa Jana Musila. Ten sa však od červených čísiel dištancuje s tým, že ide o problém predchádzajúceho vlastníka, od ktorého klub odkúpil až v priebehu sezóny.

Súčasný klub HC Lev, ktorý našiel svoj nový domov v Prahe po vydarenej "hokejovej propagácii" pod Tatrami, v prípade nesplnenia záväzkov nebude môcť hrať v KHL. Podľa reglementu KHL totiž nemôže klub nastúpiť do nového ročníka v prípade, že do 30. júna nebude mať uhradené všetky dlhy. O svoje práva a nevyplatené peniaze za tri mesiace sa hlásia aj niektorí bývalí zamestnanci klubu, rovnako ako aj niektorí hráči, či členovia realizačného tímu.