Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Boli to slušní pasažieri. Prekvapivo, spomína pilot Rohoň (39)
Zdielať na

Boli to slušní pasažieri. Prekvapivo, spomína pilot Rohoň (39)

Vratko Rohoň je Pán! Nie teda, že by bol najväčší hudobný macher zemegule a priľahlého vesmíru, ale pred týždňom bol jedným z pilotov, ktorí priviezli na Slovensko zlatých chlapcov so striebornými medailami z hokejových majstrovstiev sveta.

Do lietadla nastúpil bez obáv, aj keď pred odchodom počul o neprajných skupinách, ktoré na internete želali našim hokejistom pád lietadla. Cesta z Fínska bola plná radosti, šťastia a osláv najmä na počesť trénera, ktorý ich doviedol až k striebru. "Vláďo Vůjtek," kričali hokejisti. 

Pristátie bolo bezpečné a plné očakávaní. Bezpečným letom hokejistov sprevádzal nielen kapitán lietadla, ale aj  líder skupiny Iné Kafé. Tentoraz však nespieval, ale hrdo pilotoval. "Úplne náhodou som dostal ten let, že Vratko z Iné Kafé.. úplne náhodou," hovorí Vratko. 

Neprajnícke skupiny ho nevyľakali

Veľkú radosť z toho, že bude pilotovať lietadlo s takýmto cenným nákladom mu nepokazili ani výroky neprajníkov na sociálnej sieti. Tí totiž našim hokejistom želali smrť! "Proste takýmto ľuďom sa len vysmejeme tým, že to normálne zaletíme a všetko bude super. Nebudem na to ani odpovedať a si to proste odletíme," tvrdí vratko.

Boli to super pasažieri

Let s hokejovými hrdinami si naopak nesmierne užíval. Údajne mal celý čas aj úsmev na perách. V Bratislave aj v Helsinkách sa spolu s hokejistami fotili. Zábava v plnom prúde pokračovala aj na palube lietadla. Iba do kabíny nesmel vkročiť nikto nepovolaný. Počas letu je to totiž vždy prísne zakázané. "Šampanské na palube, letušky v dresoch a bolo to fajn. A boli veľmi ukáznení, boli že super pasažieri," dodáva Vratko Rohoň.

Hokejisti sa z Vratka tešili

Náladu dozaista rozprúdilo i to, že rovnaká radosť z toho, že vidia Vratka bola aj na strane hokejistov. "Ja som sa prvý raz dozvedel, že hokejisti počúvajú Iné Kafé od Paľa Demitru. A teraz, čo sú tam mladí chalani v tíme, že Vratko, že waaa, že mám ťa ako zvonenie, že super. Ja som sa tešil, výborne," teší sa Vratko.

Šatan a Handzuš si splnili sen

Krátko po prístatí splnil aj Vratko túžbu niektorých hokejistov. Miro Šatan a Michal Handzuš si užili autá, striekajúcu vodu a slávnostné privítanie strieborného lietadla priamo z kokpitu. "Vedľa seba, tak mne normálne slzy do očí, že som súčasťou niečoho takého veľkého. Pre mňa veľký deň," uzavrel Vratko. 

Idolom líder Iron Maden

S Boeingom rady 700 lieta spoločnosť Air Explore od roku 2008. Má za sebou už takmer dvetisíc vzletov a pristátí. Lietal napríklad aj do Líbye, odkiaľ počas vojnového konfliktu ich lietadlo evakuovalo občanov Veľkej Británie. Mimochodom, vzorom zatiaľ druhého pilota Rohoňa je líder kapely Iron Maden Bruce Dickinson (53). Ten je kapitánom v britskej leteckej spoločnosti Astraeus Airlines.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články