Skoro jasno
15°
Bratislava
Návrat hokejistov. Takto to vyzeralo v lietadle
Zdielať na

Návrat hokejistov. Takto to vyzeralo v lietadle

Video, ktoré stojí za to pozrieť si. Aj to by sa dalo povedať o nasledujúcom zázname z paluby lietadla spoločnosti Air Explore. Viezlo totiž hokejistov z Helsínk, kde na majstrovstvách sveta získali strieborné medaily.

Zdržanie? Pre Rakúšanov, nie hokejistov

Všetko sa to začalo v rakúskom Salzburgu. Boeing spoločnosti Air Explore s lídrom kapely Iné Kafe Vratkom Rohoňom (38) v pozícii druhého pilota štartoval na let do Helsínk.

Tam vyzdvihli strieborných hokejistov. Na palube bolo poriadne veselo. "My sme tu doma či Vláďa Vůjtek," kričali dobre naladení hokejisti.

Lietadlo prišlo na Slovensko s asi polhodinovým meškaním. Dôvodom však nebolo čakanie na strieborné mužstvo. Stroj musel podľa Rohoňa v Salzburgu dlhšie čakať na palivo. "Čo je úplne zverina, ľudí uvádzaš v tonách. Berieme 7,7 tony. To je ako u mäsiara," podotkol Vratko pri vypĺňaní odletových papierov z Helsínk.

S Boeingom rady 700 lieta od roku 2008.Má za sebou už takmer dvetisíc vzletov a pristátí. Lietal napríklad aj do Líbye, odkiaľ počas vojnového konfliktu ich lietadlo evakuovalo občanov Veľkej Británie.

Vzorom líder Iron Maden

"Nechcite vedieť, ako to vyzeralo v lietadle. Sem tam sa kývalo, sedačky sa ohýbali, lietali žemle, ale Vratko to ustál, je to dobrý pilot. Jasné, že sa aj tancovalo a spievalo," prezradil so širokým úsmevom obranca Andrej Sekera.

Mimochodom, vzorom zatiaľ druhého pilota Rohoňa je líder kapely Iron Maden Bruce Dickinson (53). Ten je kapitánom v britskej leteckej spoločnosti Astraeus Airlines.

noviny.sk

Súvisiace články