Skoro jasno
17°
Bratislava
Slov-Matic FOFO na elitné kolo Ligy majstrov do Slovinska
Zdielať na

Slov-Matic FOFO na elitné kolo Ligy majstrov do Slovinska

NYON / Futsalisti slovenského šampióna Slov-Matic FOFO Bratislava sa v elitnom kole UEFA Futsal Cupu (19.- 24.novembra 2013) stretnú v slovinskom Litije v B-skupine s domácim výberom FC, srbským KMF Ekonomac Kragujevač a ruským MFK Dinamo Moskva.

Rozhodol o tom piatkový žreb v ústredí UEFA vo švajčiarskom Nyone. Organizátormi štyroch skupín elitného kola UEFA Futsal Cupu budú okrem Slovincov aj FK EP Chrudim (Česko), obhajca trofeje Kairat Almaty (Kazachstan) a Sporting Lisabon (Portugalsko). Zo šiestich skupín hlavného kola postúpilo do ďalšej fázy tucet tímov, ktoré sa pridali k štyrom nasadeným klubom (Kairat Almaty, Dinamo Moskva, Sporting Lisabon a FC Barcelona).

"Myslím, že žreb je pre nás prijateľný. Slovinská Litija aj srbský Kragujevac sú hrateľní súperi. S Kragujevcom sme minulý rok u nich doma remizovali, takže tam sú šance otvorené. Podobne sa domnievam, že aj Litija je hrateľná. Z týchto dvoch súperov nemá nik množstvo zahraničných legionárov, nie sú vystužení Brazílčanmi, Portugalčanmi či Španielmi. Moskva áno, aj preto je favorit skupiny a jasná jednotka turnaja. Sú doplnení o dvoch až troch Brazílčanov. My si dávame pred seba cieľ minimálne vyrovnať náš rekord, ktorým je jedno víťazstvo v tejto fáze Futsal Cupu. Máme na to šancu, môžeme bodovať a to bude aj našim cieľom," povedal v reakcii na žreb tréner Slov-Maticu Ján Janík.

Reakcie na žreb z tábora oranjes:

Mário Gašparovič (brankár): "Žreb dopadol celkom prijateľne, keďže sme si dali najbližši cieľ získať v Elite round viac bodov ako tri, ktoré sú zatiaľ klubovým maximom v tejto fáze UEFA Futsal Cupu. Myslím si, ze by to mohlo byť v našich silách. Budem veľmi spokojný, keby sa podarilo získať body minimálne štyri. Z hľadiska atraktivity som ja osobne chcel do skupiny Barcelonu a myslím si, že všetci spoluhráči by asi so mnou súhlasili. Tešíme sa veľmi na to, že si zahráme tri veľmi kvalitne zápasy a urobíme maximum preto, aby sa nám podarilo klubové maximum posunúť o nejaký ten bodík vyššie..."
Peter Kozár (hráč): "V tejto fáze si už veľmi vyberať súperov nemôžme. Myslím si, že žreb nám doprial súperov kvalitného rangu ako Litija a Kragujevac, ale zas na druhej strane hrateľného, samozrejme až na top favorita Dinamo Moskva. Osobne tam vidím potenciál získať nejaké body a keď nie, tak určite potrápiť súperov. Osobne ma teší, že nemusíme letieť do ďalekej Almaty."
Anton Brunovský (hráč): "Žreb elitného kola je prijateľný, aj keď ja osobne som si prial odohrať skupinu v Lisabone. Myslím si, že môžme odohrať vyrovnaný zápas s domacou Litijou a srbským Karagujevacom a tak sa nám podarí prekonať naše doposiaľ najlepšie tretie miesto v skupine Elite round a samozrejme skúsiť potrápiť top favorita celej skupiny a celej LM MFK Dinamo Moskva."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

noviny.sk - Slov-Matic FOFO Bratislava majstri

Súvisiace články