Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO: Slov-Matic prehral s Vitebskom, na postup musí zdolať Rigu
Zdielať na

VIDEO: Slov-Matic prehral s Vitebskom, na postup musí zdolať Rigu

RIGA / Futsalisti úradujúceho slovenského majstra Slov-matic FOFO Bratislava prehrali vo svojom druhom zápase turnaja 1. skupiny hlavného kola UEFA Futsal Cupu 2013/2014 v Rige.

 V piatok nestačili na MFK VitEn Vitebsk a podľahli tesne 2:3.

Zverenci trénera Jána Janíka po dni voľna v nedeľu 6. októbra o 17.00 h nastúpia proti domácemu Nikarsu Riga. Dva najúspešnejšie kluby zo šiestich skupín hlavnej fázy postúpia do elitnej časti (19.-24. novembra 2013), do ktorej sa priamo kvalifikovali FC Barcelona, SL Benfica Lisabon, Dinamo Moskva a Kajrat Almaty. Záverečný turnaj Final Four sa uskutoční v apríli 2014.

1. skupina hlavného kola UEFA Futsal Cupu 2013/2014:

MFK VitEn Vitebsk - Slov-matic FOFO Bratislava 3:2 (2:2)
Góly: 18. Šilovskij (pok. kop), 19. Alejnikov, 36. Černik - 12. Rafaj, 20. Bartošek

Prvú príležitosť na skórovanie v zápase si vypracoval Vitebsk, Gašparovič bol však pozorný. V piatej minúte vyslal na Šerbacheniu prudkú strelu Brunovský, na druhej strane sa v šanci ocitol Černik. Dvanásta minúta patrila hráčom v bielom. Haľko po rohu ideálne netrafil, priamy kop však zahral ideálne a jeho prudkú strelu dorazil do bránky Rafaj - 0:1 (11:33). V štrnástej minúte mohol vyrovnať Lichač, jeho tisícpercentnú šancu ale na bránkovej čiare zachránil Brunovský. Už o minútu mohlo byť veselšie, Haľko ale nepremenil samostatný nájazd. Švajčiarsky rozhodca posadil Vitebsk na koňa vymyslenou penaltou, šestku bez problémov premenil Šilovski - 1:1 (17:17). Zbytočnú chybu v rozohrávke potrestal minútu pred prestávkou kapitán Alejnikov - 2:1 (18:59), Gašparovič bol voči tečovanej strele bezmocný. Už o trinásť sekúnd ale prišlo vyrovnanie, keď sa Bartošek pekne uvoľnil na pivote a nekompromisne skóroval - 2:2 (19:12). V samom závere ešte Gašparovič ukázal, prečo je jednotka v tíme Jána Janíka. Druhé dejstvo sa začalo šancou Mikitu, po následnom rohu sa strelecky nepresadil ani Haľko. Pri jasnej ruke v šestke Vitebsku ostala píšťaľka rozhodcov nemá, neujala sa ani delovka Rafaja. V 22.minúte rozdielový hráč Šilovski nastrelil žrď, blízko ku gólu mal aj Černik. Hralo sa hore - dolu, bolo sa na čo pozerať. Delovku Haľka zastavilo iba brvno, šok prišiel v následujúcej minúte. Rakúsky rozhodca vykázal po protestoch trénera Janíka na tribúnu. Rozhodujúci moment duelu prišiel v následujúcej minúte. Prudkú strelu Lichača po signále Kempes s námahou vyrazil, na dorážku Černika bol ale krátky - 3:2 (35:58). V závere pri power-play boli Fofáci ku gólu veľmi blízko. Rafajova dorážka skončila na žŕdke, delovku Kozára zastavilo brvno. A keď za bránkovou čiarou neskončili ani šanca Haľka a žrď Černika na druhej strane, vypukla radosť bieloruských hráčov z postupu do Elite round.

Ján Janík, tréner Slov-maticu: "Bol to veľmi dôležitý zápas, v ktorom sa prakticky mohlo rozhodnúť. Keby sme vyhrali, máme istý postup. Tak sme k zápasu aj pristupovali, chlapci podali veľmi kvalitný výkon. Vedeli sme, že budeme hrať proti kvalitnému tímu, ktorý včera ukázal, že je veľmi dobre pripravený. Hra bola vyrovnaná, šance boli na jednej aj druhej strane... Vyhrávali sme, potom súper otočil zápas, bola tam sporná penalta a cítime trochu krivdu. Mrzí ma tiež, že sme nastrelili asi tri tyčky. O postup však stále hráme, musíme sa dobre skoncentrovať a pripraviť sa na Rigu. Musíme vyhrať, aby sme postúpili, je to v našich silách, nie sme bez šance. Ak podáme výkon ako dnes, môžeme ich zdolať. Určite neskladáme zbrane, ideme za výhrou."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

noviny.sk z Rigy - Vitebsk-Slov-Matic FOFO

Súvisiace články