Skoro jasno
21°
Bratislava
VIDEO: Slov-matic FOFO zdolal Rigu 4:3 a postúpil medzi elitu!
Zdielať na

VIDEO: Slov-matic FOFO zdolal Rigu 4:3 a postúpil medzi elitu!

RIGA / Futsalisti Slov-maticu FOFO Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase na turnaji 1. skupiny hlavného kola UEFA Futsal Cupu 2013/2014 v Rige nad domácim Nikarsom 4:3 a vybojovali si postup do Elite round.

So siedmimi bodmi sa stal víťazom skupiny bieloruský MFK VitEn Vitebsk, slovenský šampión sa do ďalšej fázy kvalifikoval so šiestimi bodmi z 2. miesta.

O druhom postupujúcom z miniturnaja v lotyšskej metropole sa rozhodovalo v záverečnom súboji medzi Rigou a zverencami trénera Jána Janíka, ktorí mali po prehre s Vitebskom nôž na krku a na prienik medzi šestnásť najlepších klubov súťaže potrebovali vyhrať. V 3. minúte sa ujal vedenia gólom Bartošeka, ale Avanesovs a Veve v 14. minúte v rozpätí 25 sekúnd otočili skóre. Keď si v 15. minúte Gašparovič strelil "vlastenca", nevyzeralo to s Fofákmi ružovo. Zástavu zdvihli Rafaj a Haľko, ktorí do polčasu vyrovnali na 3:3. Misky váh naklonil na stranu Slov-maticu v 32. minúte Rick. "Oranjes" aj vďaka bravúram brankára Gašparoviča ustáli záverečný nápor Nikarsu a mohli sa tešiť z postupu.

Do elitného kola (19.-24. novembra 2013) sa priamo kvalifikovali FC Barcelona, SL Benfica Lisabon, Dinamo Moskva a Kairat Almaty v pozícii nasadených tímov. Zo skupín hlavného kola sa prekvapujúco nedostali do ďalšej fázy Iberia Star Tbilisi z Gruzínska či talianska Marca Futsal. Záverečný turnaj Final Four sa uskutoční v apríli 2014.

Ján Janík, tréner Slov-maticu: "Bol to najlepší zápas na turnaji čo sa týka výkonu oboch mužstiev a emócií. Viedli sme po rýchlom góle Bartošeka, ale súper tromi presnými zásahmi otočil zápas. Za nepriaznivého stavu 1:3 sa ukázala sila nášho kolektívu, chlapci prepli na vyšší stupeň a vyrovnali sme ešte do prestávky na 3:3. Po zmene strán to bolo o tom, kto dá ďalší gól. Dali sme ho my po chybe súperovho brankára Jukiča, keď Gabo Rick prakticky strieľal do prázdnej bránky. Súper potom začal hrať power play a mal neskutočný tlak, no Mário Gašparovič v rozhodujúcich chvíľach podržal tím. Ubránili sme víťazstvo a tým pádom aj postup. Veľmi sa tešíme, spadla z nás psychická ťažoba po neúspechu slovenskej reprezentácie v baráži ME s Chorvátskom. Postup do elitného kola ideme patrične osláviť a počkáme si na žreb, ktorý by sa mal konať v piatok 18. októbra."

1. skupina hlavného kola UEFA Futsal Cupu 2013/2014:

Slov-matic FOFO Bratislava - Nikars Riga 4:3 (3:3)
Góly: 3. Bartošek, 17. Rafaj, 18. Haľko, 32. Rick - 14. Avanesovs, 14. Veve, 15. Gašparovič (vl.), ŽK: Rick, Haľko, Mikita - Martins, Jardel, Ikstens. Rozhodovali: Zogaj (Švajč.) a Kinov (Bul.)

zostava Slov-maticu: Gašparovič (Brndiar) - Rafaj, Kozár, Mikita, Haľko - Kyjovský, Bartošek, Rick, Rejžek (Brunovský, Fehervári, Bahna, Drahovský)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

noviny.sk z Rigy, Slov-Matic FOFO vs Nikars Riga

Súvisiace články