Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chrtiansky oznámi nomináciu na ME pred zápasmi s Ruskom
Zdielať na

Chrtiansky oznámi nomináciu na ME pred zápasmi s Ruskom

Zdroj: sita, Volejbal Slovensko-Česko

NITRA / Slovenská volejbalová reprezentácia mužov absolvuje v Nitre a Bratislave záverečnú časť prípravy na blížiace sa majstrovstvá Európy (20. - 29. septembra) v Dánsku a Poľsku. Tréner SR Štefan Chrtiansky st. oznámi konečnú dvanásťčlennú nomináciu na kontinentálny šampionát koncom týždňa pred prípravnými zápasmi s Ruskom.

V Nitre je momentálne štrnásť volejbalistov, z ktorých dvaja nepocestujú na ME 2013. Otázniky visia nad konečným obsadením postov blokárov a univerzálov. Pozíciu tretieho blokára by mal hájiť za skúsenou dvojicou Tomáš Kmeť - Emanuel Kohút jeden z dua Peter Kašper - Michal Hruška. "Čierny Peter" medzi univerzálmi pravdepodobne zostane Milanovi Benczovi alebo Petrovi Michalovičovi, tretím univerzálom v súčasnom kádri je Martin Nemec. Na poste štvrtého smečiara by mal pre ME figurovať Róbert Hupka, ktorý absolvoval prípravné zápasy na pozícii libera.

V generálke na kontinentálny šampionát privítajú Slováci v bratislavskej Aegon aréne NTC v utorok 17. septembra od 18.00 h olympijských víťazov z Londýna a víťazov Svetovej ligy Rusov. O deň skôr - v pondelok 16. septembra - si oba tímy zmerajú sily v neoficiálnom stretnutí v Hant aréne bez prítomnosti divákov.

Na 28. majstrovstvá Európy odchádzajú Slováci v stredu 18. septembra spoločne s ruskou reprezentáciou. V základnej B-skupine v Gdansku sa Chrtianskeho zverenci predstavia proti Francúzom (piatok 20. septembra o 17.00 h), Turkom (sobota 21. septembra o 17.00) a domácim Poliakom (nedeľa 22. septembra o 20.00). Zo skupiny postupujú prvé tri tímy do ďalšej fázy, štvrtý v tabuľkovom poradí sa s podujatím rozlúči. "Francúzi odohrali dva zápasy s Kanadou doma v Nantes a vyhrali 3:0 a 3:2. Videá z týchto zápasov sa nám podarilo zohnať a ich hru budeme podrobne analyzovať. Je to náš prvý súper na majstrovstvách Európy, a preto sa na neho v tomto momente zameriavame najviac. V závere prípravy sa Francúzi predstavia v Holandsku," prezradil tréner slovenského národného tímu, ktorý pozoruje aj prípravnú fázu tureckej reprezentácie, ktorú od leta trénuje bývalý kormidelník SR Emanuele Zanini. "Turci hrali na turnaji v Kazachstane a naposledy sa predstavili v Slovinsku, kde jeden zápas prehrali a jeden vyhrali," uzavrel Štefan Chrtiansky st.

Na záverečnom turnaji ME sa celkovo predstaví 16 tímov, bude sa hrať v šiestich mestách. Slováci budú obhajovať piate miesto z ME 2011 v Česku a Rakúsku.

Aktuálny káder Slovenska:

nahrávači: Michal Masný (Jastrzebie/Poľ.), Juraj Zaťko (Varšava/Poľ.)
smečiari: František Ogurčák (Tono Callipo Calabria/Tal.), Štefan Chrtiansky ml. (Nantes/Fr.), Matej Paták (Beauvais/Fr.)
blokári: Emanuel Kohút (Cuneo/Tal.), Tomáš Kmeť (Berlín/Nem.), Peter Kašper (Lubin/Poľ.), Michal Hruška (Aich Dob/Rak.)
univerzáli: Martin Nemec (KAL Jumbos Incheon/Kór.rep.), Peter Michalovič (Latina/Tal.), Milan Bencz (Atripalda/Tal.)
liberovia: Róbert Hupka (České Budějovice/ČR), Roman Ondrušek (Cambrai/Fr.)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články