Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Volejbalisti na ME bez Diviša, v príprave proti Talianom
Zdielať na

Volejbalisti na ME bez Diviša, v príprave proti Talianom

Zdroj: volejbalisti Slovenska

NITRA / Slovenská volejbalová reprezentácia sa na septembrových majstrovstvách Európy v Dánsku a Poľsku (20. - 29. septembra) predstaví pravdepodobne bez smečiara Lukáša Diviša.

Hráč ruského Lokomotivu Novosibirsk nie je zdravotne v poriadku po operácii kolena.

"Budem ešte s Lukášom volať, ale vidím šancu menšiu ako desať percent," povedal na margo aktuálnej situácie pre oficiálnu stránku Slovenskej volejbalovej federácie tréner slovenskej reprezentácie Štefan Chrtiansky st.

Slováci odohrali koncom augusta v Nitre tri prípravné stretnutia (dva oficiálne zápasy a jeden neoficiálny) proti Fínom s bilanciou dve víťazstvá - jedna prehra. Po súbojoch s Fínskom opustil káder 17-ročný smečiar COP Trenčín Filip Gavenda. Rodák z Púchova štartoval počas tohto roka v kadetskej, juniorskej i seniorskej reprezentácii.

V príprave Slováci odohrajú počas víkendu dva zápasy v Taliansku. "Do Talianska berieme štrnásť hráčov, ale v podstate máme jasno v dvoch variantoch, ktoré použijeme v prípade, že budú všetci hráči zdraví. Verím, že sa v otázke konečnej nominácie na ME budeme môcť rozhodovať na základe výkonnosti a nenastanú v tíme zranenia a vynútené zmeny," uviedol kormidelník Slovenska.

V generálke na kontinentálny šampionát privítajú Slováci v bratislavskej AEGON Aréne NTC 17. septembra olympijských víťazov z Londýna a víťazov Svetovej ligy Rusov. "Príprava graduje, aj pokiaľ ide o súperov. Som rád, že sa môžeme konfrontovať s tými najlepšími. Budeme sa snažiť podať čo najlepšie výkony, aby hráči videli top úroveň, kam by sme sa radi v budúcnosti dostali aj my," uzavrel Chrtiansky st.

Na 28. majstrovstvá Európy odchádzajú Slováci v stredu 18. septembra. V základnej B-skupine so sídlom v Gdansku sa Chrtianskeho zverenci predstavia proti Francúzom (piatok 20. septembra o 17.00 h), Turkom (sobota 21. septembra o 17.00) a domácim Poliakom (nedeľa 22. septembra o 20.00). Zo skupiny postupujú prvé tri tímy do ďalšej fázy. Na záverečnom turnaji ME sa celkovo predstaví 16 tímov, bude sa hrať v šiestich mestách. Slováci budú na ME obhajovať piate miesto z roku 2011 v Česku a Rakúsku.

Aktuálny káder Slovenska:

nahrávači: Michal Masný (Jastrzebie/Poľ.), Juraj Zaťko (Varšava/Poľ.)
smečiari: František Ogurčák (Tono Callipo Calabria/Tal.), Štefan Chrtiansky ml. (Nantes/Fr.), Matej Paták (Beauvais/Fr.)
blokári: Emanuel Kohút (Cuneo/Tal.), Tomáš Kmeť (Berlín/Nem.), Peter Kašper (Lubin/Poľ.), Michal Hruška (Aich Dob/Rak.)
univerzáli: Martin Nemec (KAL Jumbos Incheon/Kór.rep.), Peter Michalovič (Latina/Tal.), Milan Bencz (Atripalda/Tal.)
liberovia: Róbert Hupka (České Budějovice/ČR), Roman Ondrušek (Cambrai/Fr.)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články