Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Volejbalisti aj v oficiálnom prípravnom zápase nedali šancu Fínom
Zdielať na

Volejbalisti aj v oficiálnom prípravnom zápase nedali šancu Fínom

Zdroj: sita, Slovensko-Fínsko

NITRA / Slovenskí volejbaloví reprezentanti v piatkovom oficiálnom prípravnom zápase v Nitre nad Fínmi hladko 3:0, čím nadviazali na svoj štvrtkový triumf v neoficiálnom súboji týchto dvoch krajín.

Oba duely odohrali v rámci prípravy na majstrovstvá Európy v Dánsku a Poľsku (20. - 29. septembra). Zverenci Štefana Chrtianskeho st. nastúpia proti rovnakému súperovi aj v sobotu od 19.00 h v hale na sídlisku Klokočina.

V príprave Slováci potom ešte odohrajú dva zápasy v Taliansku a v generálke na ME privítajú v bratislavskej AEGON Aréne NTC 17. septembra olympijských víťazov z Londýna a dobyvateľov Svetovej ligy Rusov. Na 28. ME odcestujú v stredu 18. septembra. V základnej B-skupine so sídlom v Gdansku sa Chrtianskeho zverenci predstavia proti Francúzom (piatok 20. septembra o 17.00 h), Turkom (sobota 21. septembra o 17.00) a domácim Poliakom (nedeľa 22. septembra o 20.00). Zo skupiny postúpia do ďalšej fázy prvé tri tímy. Na záverečnom turnaji ME sa celkovo predstaví 16 družstiev, bude sa hrať v šiestich mestách. Turnaj vyvrcholí v Kodani. Slováci budú na ME obhajovať piate miesto z roku 2011 v Česku a Rakúsku.

Výsledok prípravného zápasu:

Slovensko - Fínsko 3:0 (17, 16, 27)
85 minút, rozhodovali: Schimpl a Juráček, 200 divákov

SR: Masný 1, M. Nemec 17, Chrtiansky ml. 10, Kmeť 11, Kohút 8, Ogurčák 11, libero Ondrušek (Hupka 0, Zaťko 0, Michalovič 0, Kašper 0). Tréner: Š. Chrtiansky.
Fínsko: Tervaportti 0, Mi. Oivanen 2, Shumov 4, Seppanen 2, Lehtonen 3, Sivula 18, libero Rajala (Siltala 7). Tréner: T. Sammelvuo.

Štefan Chrtiansky st. (tréner SR): "Mali sme počas celého zápasu na viac - tak, ako aj včera. Prvé dva sety boli na veľmi slušnej úrovni, v treťom sme v závere poľavili v koncentrácii, ale uhrali sme to. Opäť sme veľmi dobre bránili v poli a verím, že to tak bude aj ďalej, pretože v tomto sme mali rezervy. Ďalej pracujeme na súhre, aj na útoku, keď sme mali dobrú prihrávku, tak streľba (rýchla nahrávka, pozn.) fungovala slušne. Je na čom ešte pracovať, ale tieto dve víťazstvá nad kvalitným súperom nás povzbudili do ďalšej práce."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články